blog

Nives Celzijus i Sanader

Sudske troškove koji su proizišli iz borbe Nives Celzijus za pravdu koja je na kraju pobijedila platili su porezni obveznici. Vodopiji nikad nitko nije rekao da državnim novcem ne smije liječiti osobne frustracije i ugađati bolesnim predrasudama.
170 pregleda 1 komentar(a)
Nives Celzijus, Foto: Dalje.com
Nives Celzijus, Foto: Dalje.com
Ažurirano: 25.07.2014. 11:46h

Nedavno sam bila promotorica nove knjige Nives Celzijus Gola istina 2. Već vas čujem? To je književnost? Kakvo je to pisanje? Jeste li ikad pročitali nekoliko knjiga hrvatskih suvremenih “pisaca”? Ako jeste onda znate o kakvom se muškom pismu radi.

Nives Celzijus postala je poznata kao pisačica kad je objavila knjigu Gola istina koja se prodala u preko sto tisuća komada. Na Sajmu knjiga u Puli nije dobila nagradu Kiklop za hit godine zato jer je Nives Celzijus Nives Celzijus. Ona je prelijepa žena koja bez kompleksa pokazuje ženske atribute na stranicama hrvatskih medija. Vještica u turbokatoličkoj zemlji šalje poruku, ne želim da mi vrhunac karijere bude ono što velikoj većini Hrvatica jest, sjedenje iza kase u jednom od Todorićevih marketa ili sjedenje doma i kuhanje ručka svom gospodaru. Elem, Nives Celzijus ostala je bez Kiklopa izložena pljuvanju i riganju žuči od strane gospođe Vodopije, šefice Pulskog sajma. Treba imati na umu da ta manifestacija nije samo prćija napuhane gospođe nego i državni projekat.

Sudske troškove koji su proizišli iz borbe Nives Celzijus za pravdu koja je na kraju pobijedila platili su porezni obveznici. Vodopiji nikad nitko nije rekao da državnim novcem ne smije liječiti osobne frustracije i ugađati bolesnim predrasudama.

Pročitala sam Golu istinu 2″. Da li je to “književnost”? To je definitvno na tragu hrvatske suvremene književnosti. Ova knjiga na dirljiv način progovara o ženi koja je, kako sama kaže, znala biti “i u Parizu i na parizeru”. “Parizer” o kome govori Celzijus je zastrašujući ali svima nama blizak. Majka joj je očajna jer joj u Plinari ne odobravaju obročno plaćanje duga a ona “mrzi hladnoću”. Celzijus gugla i pokušava saznati kako se uspješno ubiti tabletama. Prijateljima je rekla da se ne smije popiti ni previše ni premalo tableta ali to za njih nije bila vijest. Svi su oni već guglali “kako se ubiti tabletama”. Priča o Hrvatskoj iz ugla Djevojke sa Naslovne Strane.

U knjizi je najvrući podatak da je jednog lijepog dana, bilo je to u travnju 2009, ovo je ekskluzivno, taj detalj nećete naći u knjizi, gospođu Celzijus nazvao gospodin premijer osobno. Gospodin se zahvalio. Na čemu? U to vrijeme Celzijus je u Areni pisala kolumnu Moja je zadnja. U jednoj od njih za Sanadera je napisala da je jedini alfa mužjak na hrvatskoj političkoj sceni. Ima stas, glas, nastup vođe. Slažem se s njom. Šteta što je lopov. Sanaderovo zivkanje trajalo je od travnja do lipnja 2009. I najveće alfe znaju biti naporne pa ga je Celzijus otkantala. Ona je tada bila definitivno jedina osoba u Hrvatskoj koja se usudila učiniti tako nešto.

Koja je to priča?! Premijer Hrvatske u problemima do grla nalazi vremena da mladu curu davi mjesecima. Danas je Hrvatska u sranju zato jer Milanović gnjavi neku drugu? To nikad nećemo saznati jer ženska ne piše nego… Možda je Sanader dao ostavku jer ga je komad odbio? Bože dragi, u čijim smo mi rukama? Nives, tvoje moći danas nisu ništa manje nego su to bile od travnja do lipnja 2009. Ženo, kad te nazove naš trenutačni Sanader ne budi opet tvrda srca. Spasi nas!

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")