ČITAOCIMA

Istina

Cilj nam je i da dobro ispričamo istinu o najvažnijim, važnim i manje važnim stvarima za sve nas, kako bi nam svima bilo bolje. I ovi gore se ustvari ne boje nas nego vas, naših čitalaca, zebu šta bi vi sa tom istinom mogli uraditi
8 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2019. 10:19h

Nadam se da znate da je upravo sve ovako, kao na Ducinoj karikaturi kojom smo otvorili ovaj mali prilog našem i vašem jubijelu,

Istina je da mnogi od vas ne mogu početi dan bez “Vijesti” na papiru ili na portalu, i da vas ima sve više. Istina je i da se naši moćnici iz vlasti, politike, “bizmisa” i mafije boje “Vijesti”, kao u onoj Napoleonovoj “od četiri neprijateljske novine treba više strahovati nego od hiljadu bajoneta”. Ali i njima smo nezaobilazni dio dana.

Doduše, istina je i da “Vijesti” nikoga ne smatraju neprijateljem, jer ako ne želiš da ti javnost za nešto sazna, nemoj to da radiš. Istina je i da ovdje, nažalost, nema toliko novina, koje slobodno i kritički pišu o stvarnosti. Biće bolje.

Neko je rekao da su dobre novine one u kojima nacija priča sama sa sobom. Upravo je to bio cilj kojem smo od početka težili, a oprostite nam za slučajeve kada smo promašili. Vrlo brzo ćete moći da se obratite nezavisnom Savjetu za štampu u takvim prilikama.

Cilj nam je i da dobro ispričamo istinu o najvažnijim, važnim i manje važnim stvarima za sve nas, kako bi nam svima bilo bolje. I ovi gore se ustvari ne boje nas nego vas, naših čitalaca, zebu šta bi vi sa tom istinom mogli uraditi.

Ne samo zbog udara moćnika, svakodnevna potraga za istinom je mukotrpan posao, i zato ljudi koji rade u “Vijestima” i njihove porodice plaćaju veliku cijenu. Neki od njih nažalost više nijesu sa nama. Hrabrost, požrtvovanost, profesionalizam još se ovdje ni približno ne poštuju kao u normalnim društvima. Ali mi se nikad nijesmo osjećali kao žrtve. Niti kao heroji. Mi samo radimo svoj posao, dajući sve od sebe, najbolje što možemo, sa žarom u očima.

Siguran sam da će neko ko bude na mom mjestu sve ovo moći sa punim pravom da kaže na ovaj dan za 150 godina.

Preporučujemo za Vas