KOSMOS ISPOD SAČA

Tovarite nas još

Pitanje je samo, do koje granice može da se rastegne nesrećni građanin Crne Gore, koliko je to povećanje cijena i PDV-a pa da pukne neko
91 pregleda 9 komentar(a)
Sjenke ljudi, Foto: Shutterstock
Sjenke ljudi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.02.2019. 18:04h

Neka ostane zabilježeno da na ovom našem svijetu postoje ljudi koje je tako lako zavesti i ponuditi im demagoške floskule, da oni dobrovoljno padaju na poznate fore. Ovo što zovu narodom a naseljava sve unutar granica države Crne Gore. Podložni manipulaciji, do granice da sebe majstorski izmanipulišu.

Prođu tako izbori, narod glasa bezumno i misleći na svoje dupe uništava sve što dolazi posle njih, ali nema veze, raste PDV, narod boli briga. Narod će rađe da raspravlja je li zastava okrenuta pravilno, šta je plavetna boja i kako da dočekamo 2018. i obilježimo stogodišnjicu Podgoričke skupštine. To će da bude tema a ne PDV. Koga briga za PDV kad možemo po kafanama i slavama da se fatamo za guše, samo da se podijelimo na vrijeme, ko je za Krsta a ko za bezuslovno ujedinjenje.

Biće emisija na pretek, repriziraće se Božićna pobuna, gostovaće Milorad na dnevnik da nešto saspe narodu u lice, biće koliko oćeš žive istine da se nareže da se najedemo kako treba. Da budemo siti sumnjive istorije dok narod nema leba da jede.

Ali zato ministar kaže da je PDV povećan zbog nas. Nije podvala ako smo povjerovali u nju i ako joj aplaudiramo i dajemo joj legitimitet na izborima. Oni nama dižu cijene, izvlače eure iz džepova zato što nam misle dobro. Milo je već rekao da je gorivo luksuz (ipak se prisjetite njegove klošarke fotografije sa naopakim kačketom kako se vozika Titovom limuzinom). Sad je alkohol štetan i cigarete moramo da oporezujemo, zbog nas.

Istina, štetan je i alkohol i cigarete, ali prođite gradom i vidite kako ljudi puše na autobuskim stajalištima jer ne znaju često što će sa sobom, to je neki njihov mali užitak, vole da se truju. Umjesto kampanjom o zdravlju, ministri im mažu oči pričom kako cigarete poskupljuju zbog naroda i zdravlja. Teška i besramna obmana.

Ali da li možemo reći da je to obmana ako opet narod glasa na sljedećim izborima vlast koja podiže cijene u nebesa? Nije, nešto nije u redu sa sistemom vrijednosti onih koji ne glasaju vlast. Ako se bunite protiv podizanja PDV-a, ako vam smeta kriminal i automobili koji lete u raj a ministar tvrdi da smo jedna od najbezbjednijih država u regionu, onda nešto nije u redu sa vama.

Ako nakon svega i dalje sudjelujete u mehanizmu koji se zove sadašnja Crna Gora, zapitajte se da li imate ikakvih mogućnosti da od nekoga dobijete neku kućicu na selu, kupite par životinja i uživajte ljudski, ne petljajte se sa današnjim ljudima jer nikome nije više dobro.

Pitanje je samo, do koje granice može da se rastegne nesrećni građanin Crne Gore, koliko je to povećanje cijena i PDV-a pa da pukne neko.

Da li će se to uopšte desiti, ili smo negativnom selekcijom dovedeni u situaciju da mogu da nam rade što god hoće, a da ćemo mi i dalje da govorimo, tovarite nas još više, molimo vas!