POJAŠNJENJE MILE KASALICE

Izvinjenje zbog greške u emisiji "Načisto"

Svojim životnim i moralnim snagama ću se potruditi da nađem snagu da sebi oprostim i da predano nastavim da radim svoj posao: moju beskrajnu posvećenost konstruktivnoj, snažnoj, održivoj ekonomiji koja nije rješenje ni za jedan životni problem, ali u odgovornom pristupu kreira bazu da se bude svoj u životu i struci
109 pregleda 3 komentar(a)
Novac, pare, euro, Foto: Shutterstock
Novac, pare, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.01.2018. 10:22h

Cijenjene/i,

Ovim putem želim da iskažem svoje najdublje izvinjenje crnogorskoj javnosti. U četvrtak, 27/12/2017, u emisiji “Načisto“, u segmentu koji se odnosio na privredni rast, pogriješila sam u izlaganju podataka oko budžeta 2018. Već sam uputila izvinjenje g-dinu Radunoviću, ministru finansija, njegovom timu u Ministarstvu, i poslanicama-cima parlamenta CG koji su usvojili budžet. Takođe, uputila sam izvinjenje autoru emisije i medijskoj kući, u kojoj sam gostovala te noći, jer odgovornost za učinjeno je samo moja i moja lično. Greška je nanamjerna, ali učinjena od mene, i žao mi je.

Ovo izvinjenje prati obavještenje PR službe Ministarstva finansija od 28/12/2017, koje je proslijeđeno izabranoj kontakt listi i odgovorno smatram da je moj moralni zadatak da se izvinim. Odgovorni, zreli profesionalci nauče iz grešaka i svoj budući rad ću usmjeriti ka težnji da svoje prihvaćeno iskustvo posvećeno primijenim u praksi da se takva greška ne desi bilo kada više. Drugi segment obavještenja Ministarstva se tiče eventualnog polemisanja sa stavovima koje sam iznijela u vezi velikog procenta neaktivnog radno-sposobnog stanovništva i podataka o nezaposlenima, koji svjedoče neinkluzivan privredni rast. Odgovorno ističem da mi nisu suprotstavljeni agrumenti koji se odnose na moje stavove izrečene u navedenoj emisiji. Istraživanja tržišta rada u krajnjem, a prateći ciljeve odgovorne ekonomske politike, treba da ukazuju na poboljšanje životnog standarda najšireg kruga stanovništva, treba da jačaju emancipatorske snage svake životne egzistencije pojedinačno i da ukazuju na jačanje jakih energija u društvu, kojima se mijenja ukupna zajednica na dugi rok. Multikoloritna istraživanja, bez obzira na dobre formalne i normativne podatke iz ovih istraživanja, i izvlačenje jedne strane podataka o nezaposlenosti/ zapošljavanju, a koji se od strane naše administracije nisu koristili ukupno desetljeće, ne ukazuju na suštinu kretanja na tržištu rada zemlje.

Stoga, još jednom, svima koji budu pročitali ovo: ljubazno bih zamolila da prihvatite izvinjenje zbog greške, iz prvog dijela ovog teksta. Svojim životnim i moralnim snagama ću se potruditi da nađem snagu da sebi oprostim i da predano nastavim da radim svoj posao: moju beskrajnu posvećenost konstruktivnoj, snažnoj, održivoj ekonomiji koja nije rješenje ni za jedan životni problem, ali u odgovornom pristupu kreira bazu da se bude svoj u životu i struci. A takvo bogatstvo nasljeđa nemam pravo da iznevjerim.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")