KOSMOS ISPOD SAČA

Mi ludi i zbunjeni

Iako smo mi navikli na mimokaradžićku pjenu od mora, postoji i ova druga, mitološka, koja izgleda ima neku alhemijsku vezu sa ovih tričavih 7,5 g koksa
198 pregleda 13 komentar(a)
Ema Đuhić, Foto: Facebook
Ema Đuhić, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.02.2019. 04:17h

Jedna dama, Ema Đuhić, kažnjena je zbog posjedovanja 7,5g kokaina (slovima: sedam i po grama). Opojna supstanca, kako je mediji glupavo nazivaju, označena je kao sredstvo za ličnu upotrebu. Dakle, kokain često poznat kao dizalica kršten je kao opojna supstanca, i na kraju naše uzbudljive priče, fino upakovan u kesice, ali za ličnu upotrebu.

Sudija je izvjesnu Emu kaznio sa 400 eura koje mora platiti. Slobodna je, ali platiti tu cifru mora. Nije u prilici da dođe do Podgorice i bavi se društveno korisnim radom pa eto, mora da plati. Ne zna se jedino što se desilo sa tim kokainom, jer je šteta da se baci. Imajući u vidu da je bio predviđen za ličnu upotrebu, ne bi loše bilo da se vrati vlasinci, ipak je to lično pitanje. Čije ovce, toga i bjelina.

Zanimljivo je da gram kokaina košta oko 50 eura (slovima: pedeset eura), i ako imamo u vidu gramažu od sedam i po grama i kaznu od 400 eura, sve je u redu, baš kao da je sudija imao ideju da je kazni onoliko koliko je eventualno platila kokain koji je posjedovala. Čak je častio 50 eura. Vickast neki sudija, made in Montenegro.

Po navodima izvora Vijesti, policija je privela nju i nekoliko njenih prijatelja zbog dojave da će unijeti kokain na jahtu po imenu Aphrodite. Kakav spektakularan detalj, unosi se bijeli prah na jahtu koja pluta morem i nosi ime Afrodita.

Evo pojašnjenja: Afrodita je boginja ljepote, čulne ljubavi i plodnost. Opa! Prema jednom od predanja, ona je rođena iz morske pjene, koja se stvorila kad je Kron bacio u more Uranove genitalije. Da, gospodo zgroženi čitaoci puritanci, bacio genitalije u more. Iako smo mi navikli na mimokaradžićku pjenu od mora, postoji i ova druga, mitološka, koja izgleda ima neku alhemijsku vezu sa ovih tričavih 7,5 g koksa. Ako uzmemo u obzir i informaciju da je droga pronađena u gaćicama, priča sadrži sve elemente vrhunski napisane drame, od peripetije do tvista.

U klasično doba, Afroditin kult je toliko rastao da je čak poprimio shvatanje prema kojem je Afordita „kriva“ za seksualnu privlačnost i sva ushićenja ljubavnog zadovoljstva. Interesantno je da su dvije osobe od uhapšenih već hapšene zbog posjedovanja 13 grama marihuane 2016. godine. Eh, koliko bi se tek simbolike moglo izvući iz povezanosti Afrodite i simbolike broja 13, a ne bi smjeli zaobići informaciju da je jedanput i DPS bio na glasačkoj listi baš pod brojem 13.

Tih sedam zamotuljaka učinili su da imamo zvijezdu na sceni. Bijelu zvijezdu. Jer su oči uprte u Emu koja je kod sebe imala sedam i po grama kokaina, dok je svim dosadašnjim ministrima i radnicima u kulturi promaklo da je iz Narodnog muzeja nestalo 2900 predmeta, a sigurno nisu mogle sve fotelje, slike i tepisi da stanu u gaće zaposlenih.

Neki provokator bi rekao da su se konačno dofatili lud i zbunjeni.