KOSMOS ISPOD SAČA

Opozicione autopobjede

Nema smisla više kriviti vlast. Oni rade svoj posao odlično. Brišu opoziciju i sprdaju se sa narodom. Cetinje propada, ali glasanje je pokazalo da Cetinje pobjeđuje. Sjever propada, ali rezultati na izborima nikad bolji. Mojkovac pobjeđuje sam sebe. Izgleda da što više vlast tuče na izborima opoziciju, iz opozicije govore kako napreduju, kako nikad bolji rezultati nisu bili
55 pregleda 8 komentar(a)
glasanje, glasački listić, izbori, Foto: Luka Zeković
glasanje, glasački listić, izbori, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.02.2019. 06:49h

Ako kiksaš, najmanje što možeš da uradiš jeste da se pokriješ ušima i ćutiš. Možeš i da baciš neku foru na svoj račun. To je sve. 

Ako obećaš nešto, pa ne ispuniš, nikako nije fer da mijenjaš temu, već takođe, da priznaš grešku, pokriješ se ušima i ćutiš. Ako izazoveš nekoga, pa dobiješ batine, nikako nije lijepo da kažeš da si pobijedio, jer svi vide da si modar, rezultat ti na čelu piše. Ostaje ti da ćutiš.

Sigurno da u svakoj partiji postoji makar po jedna osoba koja dovoljno dobro zna engleski pa da može dugogodišnjim velikim opozicionarima prevede značenje izreke: "Never bring a knife to a gunfight".

Ako već omladinske snage naše brzoplete opozicije znaju da se koriste internetom, mogu i na google translate da otvore sebi oči i utvrde da se ne nosi nož tamo gdje se potežu revolveri. 

Svi narodi imaju po jednu staru poslovicu koja se tiče teme zajeba, odnosno, ako te neko prevari jednom, sve je ok, ništa strašno, ali ako te neko navuče nekoliko puta, i vara i voza, onda niko nije kriv do upravo taj prevareni.

Ali izgleda da je u Crnoj Gori isplativo biti prevaren. Dobiješ medijsku pažnju, stalno kukaš kako te varaju i konstantno izlažiš na sve izbore. Dakle, ako svjesno pristaješ na činjenicu da te varaju, izlaziš na izbore i gubiš ih unaprijed, u tom slučaju i oni, opozicionari varaju narod.

Obećati kako "vlast ovog puta sigurno pada, kraj im je došao" možemo opravdati predizbornim zanosom, ali nakon loše prognoze, zar nije dostojanstveno da se povuku ili makar ućute.

Ali ne, naša opozicija proglašava pobjede. Velike pobjede, tako kažu. Biće im krive partije za koje znaju da su sateliti, biće im kriva situacija tokom izbornog dana, ona ista situacija koja se prečesto ponavlja, i koju aminuju opozicionari izlaskom na te unaprijed izrežirane izbore. 

Makar iz poštovanja prema svima onima koji imaju probleme jer ih glasaju, jer ih prskaju suzavcima i mlate, makar zbog njih treba da preuzmu odgovornost. 

Nema smisla više kriviti vlast. Oni rade svoj posao odlično. Brišu opoziciju i sprdaju se sa narodom. Cetinje propada, ali glasanje je pokazalo da Cetinje pobjeđuje. Sjever propada, ali rezultati na izborima nikad bolji. Mojkovac pobjeđuje sam sebe. Izgleda da što više vlast tuče na izborima opoziciju, iz opozicije govore kako napreduju, kako nikad bolji rezultati nisu bili. Dajmo im samo još dvadesetak godina šanse, možda nešto i promijene.

Ako pogledamo rezultate, sve što se dešava jeste presipanje iz šupljeg u prazno. Vlast i sateliti osvoje isti broj, a kad pukne neka opoziciona partija, to se prelije na nekoliko presrećnih novih partijica.

Udobno je biti opozicionar u Crnoj Gori, gubiš a galamiš da si pobjednik, buniš se a stomak ti raste. Zato jedva čekaju svi nove izbore, da se ponosno i prkosno krene u nove pobjede, a ne podjele. Da se još više učvrsti vlast.