BLOG

Stara frustrirana krava

Ukratko. Nisam frustrirana. Radosno sama sebi ispunjavam sve svoje želje, ne kažem da su velike, ali mene moj način života opušta. Nikad nisam bila sretnija, ma što vi mladi, prepotentne kukavice, mislili o “bijedi” starosti
397 pregleda 0 komentar(a)
krava, Foto: Shutterstock
krava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.10.2017. 08:41h

Povremeno ispod nekog od mojih tekstova osvane komentar kako pišem ovako kako pišem jer sam “stara frustrirana krava.”Zaglulala sam “frustracija”. To je stanje kad ne možeš zadovoljiti svoje želje pa onda zbog toga pizdiš. Ako je to to onda mogu reći da jedva da sam u životu vidjela čovjeka koji toliko opušteno “zadovoljava svoje želje” kao što to ja činim. Otkako znam za sebe govorim i pišem što mislim. Pred neki sam dan ili tjedan napisala što mi je radio VIP. Pokvario mi se homebox, zbog nepreglednih gužvi nisam se mogla dočepati šanka u jednoj od njihovih poslovnica. Bacila sam im homebox na kauč, izašla iz poslovnice i osjetila olakšanje. Jebeš homebox, pružila sam otpor, sve je bolje nego biti puž pokorni.

Što sam time dobila? Dobila sam ispriku, dva mjeseca badave interneta, novi homebox, na kućnu adresu, da me ulazak u njihovu poslovnicu ne bi “frustrirao”. Nevjerojatno ljubezna gospođa Martina Kozina iz Zagreba rekla mi je da VIP sve čini da bio bio na usluzi svojim klijentima, ako išta opet krene u lošem pravcu, samo nazovite.

Ima još. Privatno sam osigurana kod osiguravajuće kuće Uniqa. O njoj mogu reći samo sve najbolje, ali… Poslaše mi pismo ovih dana, svi koji su stariji od 65 godina više se neće moći osigurati preko njih. Žao im je.

Skočila sam na stranicu te austrijske osiguravajuće kuće. I? Ogromnim slovima obraćaju se svojim “starcima”. “Ako ste stari, niste za staro željezo”, pa im nude sve moguće usluge kojima će im pomoći da ne postanu “staro željezo.”

U EU Parlamentu sjedi čak nekoliko kokošiju i tri kastrirana pijetla iz Hrvatske, iz toga jata izdvajam gospođu Borzan, ona je digla glas protiv činjenice da evropski prodavači hrane jedno proizvode za svoje tržište, a drugo za sirotinju na Balkanu. I postigla je nešto.

Gospođu Šuicu također cijenim. Založila se da Hrvatska potpiše Istanbulsku konvenciju.

Evo im posla. Kako je moguće da Uniqa pacijente dijeli na Hrvate i Hrvatice koji jesu “staro željezo” i Austrijance koji to nikad ne smiju postati? Ako nekoga od vas koji ovo čitate zanima tema, osigurajte se preko Croatije. Oni su još uvijek milostivi. Ovakve me “borbe”, ma koliko rezultati bili sitni, beskrajno raduju.

A vi? Znam lika koga šefica naziva noći o ponoći i daje mu sulude zadatke, a on nikad nije imao muda idućeg jutra okrenuti njezin stol naopačke i njime joj razbiti ambicioznu, bolesnu glavu. Ej, mladi? Koliko vas takvih ima?

Ja sam pisačica. Raduje me i to što ću ovoga trena jedina u Hrvatskoj izjaviti da su svi hrvatski izdavači lažovi, lopine, gadovi, da šuruju sa državom da bi jebali sirote pisce i da im još uvijek nije jasno da je najprije bio pisac, a onda izdavač. Jebi se, družbo lopovska. Uh, koji orgazam.

A sad o starosti. Mladi znaju srati i zamjerati “starima” na starosti zato jer su preglupi da bi znali kako mladost ima rok trajanja. Kratak rok trajanja. Poštovala bih pljuvanje mladih po nama starima kad bi nas optužili da im ne pomažemo u mijenjanju svijeta iako su neki od nas još u snazi. Poštovala bih ih kad bi se svi koji seru po starcima ubili na svoj 30. rođendan, tad službeno izlaze iz mladosti. Ali, ne. Svi mladi, zaboravimo na ipak zanemariv broj samoubojica, ne žele umrijeti. Naprotiv, planiraju živjeti i postati stari. Pa, onda, mladi, u čemu je vaš problem?

Reći ću vam. Mladi ste, snažni ste, zdravi ste, a baš ništa ne činite da biste promijenili pasji život koji vodite. Dragi moji “mladi”, kukavice ste. Najlakše je otići iz ove usrane zemlje, za sve što se u njoj dešava, s pravom, optužiti “starce”, iako nikad ne naglašavate da za ovo nisu krivi svi starci, i onda u nekoj Irskoj, dok ne ostarite, pišati krv za bijednu lovu. Da, za bijednu lovu. Da imate hrabrosti ne biste odlazili nego promijenili ovu državu, a mnogi starci hrabriji od vas u tome bi vam pomogli.

Ukratko. Nisam frustrirana. Radosno sama sebi ispunjavam sve svoje želje, ne kažem da su velike, ali mene moj način života opušta. Nikad nisam bila sretnija, ma što vi mladi, prepotentne kukavice, mislili o “bijedi” starosti.

Jesam li krava? Ako je krava ona opuštena, blaga životinja s beskrajno lijepim očima i trepavicama i sisama kojima ne trebaju implantanti… Nažalost, nisam krava. U pravu ste, drkadžije, kad malo bolje razmislim, na ovu sam temu frustrirana.

(rudan.info)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")