STAV

Ideologija podjela je izubila bitku

U Crnoj Gori nije ugrožen nacionalni identitet, ugrožen je nacionalni ponos i to upravo djelovanjem ovih samozvanih zaštitnika istog

8351 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjedniče Đukanovicu, gledajući kako te ovih tvojih "četrdeset razbojnika" štite na skupštinskom zasijedanju sasvim sam siguran da će brzo doći dan kad ću te ja braniti od istih.

Hronologijom nastupa i izjava lako je uočljiva silazna putanja u intezitetu energije u odbrani Mila Đukanovića kao predsjednika i lidera partije. Pa tako u nedostatku argumenata, a čini mi se i motiva da stanu iza tebe nizali su se razlozi od Rusije i Srbije preko Evrope sad do urušavanja države i institucije predsjednika. Čak i oni najzaljubljeniji u tebe su shvatili da si postao teret i partiji i državi.

Kao što već jednom rekoh trideset godina je previše i za tebe i za narod Crne Gore. Rođački te savjetujem da je vrijeme da se sam povučeš i koliko toliko sačuvaš dostojanstvo, kako svoje tako i onih koji su te podržavali svih ovih godina.

Nije Crna Gora Milo Đukanović, Crna Gora smo svi mi.

U Crnoj Gori nije ugrožen nacionalni identitet, ugrožen je nacionalni ponos i to upravo djelovanjem ovih samozvanih zaštitnika istog.

Nije crnogorski bilo ostaviti Vukovića samog da opravdava neuspjeh ideologije vizuelnog patriotizma.

Ne branim Vukovića ni predsjednikovih četrdeset razbojnika koji rukovode partijom. Oni su simboli nakaradne komitsko-lopovske ideologije koja pod plaštom patriotizma štiti kriminal i korupciju.

Cilj mi je da oslobodim, odbranim i osvjestim onaj zavedeni korpus koji je iz bilo kog razloga, a ima ih mnogo dao zeleno svjetlo podjelama, mržnji i duboko ukorjenjenom kriminalu u našem društvu.

Upravo vi ,"SVI" vi sa viškom nacionalnog identiteta koji ste dali glas da Crnom Gorom i dalje vlada predsjednik i razbojnici, "SVI" vi ste pokazali manjak nacionalnog ponosa ostavivši ona dva nesrećnika na bini sa svojom propalom ideologijom.

Upravo vi, kao što slogan kaže "SVI" vi, koji činite trideset osam procenata građana Podgorice ili četrdeset procenata građana Nikšića ne smijete da se sjedinite sa političkim talogom koji vas je začaurio u opni nacionalnog identiteta.

Oslobodite se, izađite iz čaure.

Neće Crna Gora niđe.

U Crnoj Gori nema dva naroda, djeca od iste majke se zovu braća.

Ideologija podjela je izubila bitku.

Konstruktori mržnje, kriminala i podjela će biti kažnjeni.

"SVI" vi i svi mi moramo zajedno da gradimo bolje društvo za našu djecu koja ne smiju da budu Crnogorci iz straha ili moranja već zato što je ponos biti Crnogorac!

Autor je preduzetnik

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")