KOSMOS ISPOD SAČA

Žene se tuku muški

Ovaj snimak koji prikazuje ratoborne žene treba poslati kao dodatak za pristup NATO paktu, jer baratamo ozbiljnom i postojanom silom, spremnije su ove dvije žene od mnogih naših ministara. Možda njih dvije treba poslati da smire neko novo žarište jer se bore kao tasmanijski đavoli
234 pregleda 14 komentar(a)
tuča žena Dom zdravlja Nikšić, Foto: Screenshot/Podgorički vremeplov
tuča žena Dom zdravlja Nikšić, Foto: Screenshot/Podgorički vremeplov
Ažurirano: 25.03.2017. 18:07h

Odavno se nije pojavio video tako žestoke tuče, ali na sreću željne publike nedavno je naše šareno nebo društvenih mreža obasjalo sunce iz doma zdravlja, i pojavio se video u kom se dvije žene tako muški mlate. Bilo je kod njih nečeg jačeg od običnog gnijeva, one kao da su uživale u meču.

Muškarci koji razdvajaju radili su svojski svoj posao, jer oni bi se rado zamijenili sa njima, tukli bi se oni među sobom samo da ne gledaju njih kako se čupaju i udaraju, jer ih je sramota od te dvije žene. Beskrajno agresivne, one ne mare za instituciju zdravstva u kojoj se mlate, ne mare što su žene kojima je valjda ideal da budu dame i damski se ponašaju, ne, one se mlate krvnički, ispucavajući usput žestoke psovke.

Valjda kad je sljepilo bijesa, odnosno mrak agresije u jednom trenutku prestao da pomračuje um, jedna od njih izgovorila je rečenicu koja je epska, odnosno, tranciziono-montenegrinska. Kad čovjek ostane bez aduta, kad se propisno izbruka i udari u zid srama i dno više nema dno, poteže se porodica, nasljeđe, istorija, tradicija, čast, ugled i poštenje.

Dakle, žena koja se mlati sa drugom, čupa i krvnički udara i psuje izgovara: „Znaš li ti kako je moja porodica ugledna?“. Uz najpoznatije naše rečenice poput: „Znaš li ti ko sam ja?“ i „To ti je završeno“, rečenica koju je izgovorila jedna od učesnica meča u domu zdravlja može da uđe u zbirku savremenih poštapalica za izdizanje urušenog identiteta.

Ako se pacijenti ovako krvnički mlate, šta mogu da očekuju ljekari koji su dužni da pregledaju bezbroj pacijenata, često bijesnih, neobuzdanih i neotesanih pacijenata u toku jedne smjene. Razumijemo svi da su ljekari položili Hipokratovu zakletvu i da su bili svjesni da u medicini nema mnogo novca, da su plate bijedne i da se mnogo radi, ali im valjda treba obezbijediti makar bezbjednost dok rade. Kad su nam žene onako ratoborne, kakvi li su tek muškaci?

Ovaj snimak koji prikazuje ratoborne žene treba poslati kao dodatak za pristup NATO paktu, jer baratamo ozbiljnom i postojanom silom, spremnije su ove dvije žene od mnogih naših ministara. Možda njih dvije treba poslati da smire neko novo žarište jer se bore kao tasmanijski đavoli.

Ako se neko pita za razlog tuče, može da prestane da se pita, jer ništa nije toliko valjan razlog za onoliku agresiju i poriv da se nekome nanese bol i povreda. Jednostavno, narod je bez kompasa, a zdravstvo je u raspadu, samo se to prećutkuje. Pitao sam se dugo zašto toliki milioneri i tranzicioni heroji ne izdvoje po koji milion dobrovoljno i renoviraju neko krilo bolnice, ali tad me stigla otrežnjujuća misao: oni i njihova familija, kad neko kašne ili kihne više od tri puta dnevno, piče u Italiju ili Švajcarsku na pregled, aeroplanom. Nemaju oni pojma kako naš klinički centar izgleda, zato je i takav, centar za sirotinju i poprište ženskog fight club-a.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")