UTERIVANJE STRAHA

Kampanja gora od poplava

Proći će mnogo vremena dok ovaj predizborni vonj ne izlapi. Najzaslužniji za te slike su politički i medijski poltroni Aleksandra Vučića
4 komentar(a)
Milenko Jovanov, Foto: Twitter
Milenko Jovanov, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.03.2017. 22:28h

Ova izborna kampanja skoro da je poprimila iste katastrofalne posledice kao i poslednje velike poplave u Srbiji. Razumete šta hoću da kažem: poplave prati veliki smrad, jer se svuda izlije kanalizacija i septičke jame. Prete i zaraze, pacovi pokuljaju na suvo… Te katastrofične slike mi se vraćaju u sećanje dok posmatram i pratim ovo što se poslednjih dana valja u predizbornoj trci. Proći će dugo vremena dok taj predizborni vonj ne izlapi.

Najzaslužniji za te slike su,naravno, poltroni - politički i medijski - predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića. Jedan od njih je posebno zaslužio da se njime malo pozabavimoi u ovom komentaru. O Milenku Jovanovu je reč, potpredsedniku Srpske napredne stranke i "dragom prijatelju", kako ga oslovljava njegov vođa. Milenko je sam ili uz tuđu pomoć, što zasad nijeu tvrđeno, smislio, što bi moji Crnogorci rekli, avetinjsko saopštenje. Nazvao je Natašu Jeremić suprugup redsedničkog kandidata Vuka Jeremića vođom celokupnog narko - tržišta u Srbiji i regionu. Odan- kakav je i potresen napadima opozicionih kandidata na vođinog brata i kuma, rešio je da svoj gnev iskali na jednoj dami, samo zato što je supruga predsedničkog kandidata.

Njegov šef se izvinio građanima, ali ne i Nataši Jeremić, i tako samo podstakao podrepaše da nastave s najprljavijom kampanjom kakva se odavno ne pamti. Uz to je i stao u odbranu svog odanog i dragog prijatelja. Mogao je i da ga najuri, čime bi više poentirao u kampanji, kao što su tog istog Jovanova nekad najuril iizDemokratske stranke Srbije (DSS) jer je čak i za njihove pojmove bio previše radikalan.

Bio je on ozbiljan kandidat za fašistu pripravnika dok se nije udomio i malo primirio u Srpskoj naprednoj stranci. Valja podsetiti šta je sve taj čovek bio u stanju da radipo Vojvodini. Kao predsednik DSS za Vojvodinu tvorac je nacističke ideje uvođenja stranačkih jezičkih trojki koje bi proveravale koji Mađari ne pričaju srpski. U želji da se pokaže koliko je odan vođi, ponovo je iz njega izbila prava priroda.

Koliko li će samo biti potrebno vremena da se saniraju ovakve predizborne katastrofe, jer pitanje je da li će se glodari, ko god da pobedi na izborima, vratiti u rupe.

(Autor je novinar kolumnista, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i jedan od utemeljivača Blica)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")