PISMA UREDNIKU

Ugroženi pacijenti

To što će se u ambulanti Straševina stvoriti gužva, problem je onih koji su to skrivili, a problem nas, starih pacijenata su uvećani troškovi prevoza do naše izabrane doktorke.
84 pregleda 0 komentar(a)
ljekar, doktor, Foto: Shutterstock.com
ljekar, doktor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.02.2017. 10:01h

Mreža ambulanti pri nikšićkom Domu zdravlja (DZ), u toku izborne 2016. i 2017. godine ubrzano se širi, što stvara privid kako je zdravstvo u Nikšiću na putu ozdravljenja. Ne bi bilo iznenađujuće da u toku lokalnih izbora svaki kvart dobije po ambulantu, jer je briga vlasti za građane decenijama „na zavidnom nivou“.

Od 06. februara ni građani MZ Straševina neće za svaku sitnicu morati u DZ, kod izabranih ili neizabranih doktora, jer dobivaju novu ambulantu. Zaslužili su kao svi građani u Crnoj Gori.

Menadžment DZ se pobrinuo da u novoj ambulanti radi jedan od najboljih medicinskih timova iz DZ. Nadležni su istovremeno previdjeli činjenicu da je kod “prekomandovane” uvažene dr Adžić, priznate spec.opšte medicine, 2008. godine upisano oko 1.800 pacijenata.

Možda je direktor DZ mislio da doktorki treba “lakši” posao, ali nije razmišljao o njenim starim pacijentima. Njih min. 1000 primorano je da slijedi svoju doktorku, ne samo zbog nedostatka doktora u DZ, nego zbog potrebe da nastave liječenje kod izabranog tima. Mnogi od nas su njeni pacijenti preko 20 godina i, kao hronični bolesnici, pripadnici starije populacije, nijesmo spremni na “vozanje” od jednog do drugog doktora. Telefonski smo zakazivali preglede i čekanja nije bilo.

To što će se u ambulanti Straševina stvoriti gužva, problem je onih koji su to skrivili, a problem nas, starih pacijenata su uvećani troškovi prevoza do naše izabrane doktorke. Ko je do DZ i nazad plaćao taksi 2 eura, sada će da plati 5,00 i više eura! Mnogo puta po 5,00 eura! Iako nas u Nikšiću ništa ne može iznenaditi, neshvatljivo je da su “reformatori” nikšićkog zdravstva stare iznemogle pacijente “stavili na muke”! Za preglede poslije podne moramo u DZ, gdje će nas tretirati kao” dosadne” tuđe pacijente…

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")