Otvoren poziv mladim umjetnicima

Projektom je predviđen odabir 28 umjetnika koji će učestvovati u razmjenama na četiri lokacije: Crna Gora, Albanija, Regija Pulja i Regija Molize
125 pregleda 0 komentar(a)
Otvoren poziv, Foto: Ministarstvo kulture
Otvoren poziv, Foto: Ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture u saradnji sa Narodnim muzejom Crne Gore i Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, u okviru realizacije IPA projekta MONET, objavilo je poziv za mlade umjetnike koji će učestvovati u programu razmjene i stvaranju inovativnih umjetničkih djela iz različitih oblasti.

“Projekat je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija - Albanija - Crna Gora. Osnovni cilj je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluge. Rezultat će biti i poboljšanje turističke i kulturne ponude na programskom području, kao i povećanje broja posjetilaca i turista”, ističe se u saopštenju Ministarstva kulture.

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 40 godina i odnosi se na učešće u laboratorijama koje će rezultirati u stvaranju jedinstvenih i inovativnih umjetničkih djela uz podršku mentora koji će biti koordinatori aktivnosti. Projektom je, kako se navodi, predviđen odabir 28 umjetnika koji će učestvovati u razmjenama na četiri lokacije: Crna Gora, Albanija, Regija Pulja i Regija Molize (Italija).

Ministarstvo će odabrati sedam kandidata u oblastima: fotografije, videa, muzike, književnosti, vizuelne umjetnosti (uključujući slikanje, vajarstvo, dizajn, performans, i slično), a za selekciju je zadužena međunarodna evaluaciona komisija.

Detalje i informacije zainteresovani mogu dobiti od Odjeljenja za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture i to od: Jelene Žarić (rel/fax. +382 41 232 582, e-mail: jelena.zaric@mku.gov.me) i Milene Ražnatović (tel/fax. + 382 41 232 582, e-mail: milena.raznatovic@mku.gov.me).

Bonus video: