Glasanje za najbolji program KIC-a do 28. decembra

Ponuđena je lista od deset najzapaženijih ovogodišnjih dešavanja, ali posjetioci mogu kandidovati i svog favorita, ukoliko nije među predloženima
243 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednik iz 2016. opet u konkurenciji: Božo Vrećo, Foto: Luka Zeković
Pobjednik iz 2016. opet u konkurenciji: Božo Vrećo, Foto: Luka Zeković

Godišnje glasanje za “Naj program KIC-a” pokrenuto je na Facebook stranici ove podgoričke institucije kulture i trajaće do petka, 28. decembra u podne.

Iz KIC-a Budo Tomović sastavili su listu od deset najzapaženijih ovogodišnjih dešavanja, ali posjetioci mogu kandidovati i svog favorita, ukoliko nije među predloženima.

Na spisku su Montenegro pop festival, Festival kamernih dramskih ostvarenja Makado, muzičko poetsko veče Ivana Bosiljčića “Par stihova za nas”, predstava “Smrt fašizmu! O ribarima i slobodi”, koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića, koncert Boža Vreća i Marka Louisa, koncert Marylin Mazur’s Shamania, koncert Damira Imamovića i Sevdah Takhta, koncert virtuoza pijaniste Mauricija Mastrinijai koncert Luke i Đine Perazić.

Prošle godine posjetioci KIC-a su za najbolji događaj izglasali džez mjuzikl za djecu “Poruka sa Saturna”, a 2016. nastup hercegovačkog interpretatora sevdalinki Boža Vreća.

Iz ove ustanove su naveli da su tokom 2018. imali oko 480 umjetničkih programa, koje je ispratilo 63 hiljade posjetilaca.

“Kulturno - informativni centar “Budo Tomović” tradicionalno već 53 godine je najdraža institucija kulture stanovnika Glavnog grada, a bez dileme možemo podacima potkrijepiti podatak da smo najposjećenija institucija kulture ne samo u Podgorici i Crnoj Gori, nego i na širim regionalnim prostorima”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: