MAKADO obilježava januar u KIC-u

KIC u okviru filmskog programa priređuje i šestu reviju „Mjuzikl - filmska rapsodija”. Neke od najpoznatijih i najpopularnijih klasika ovog muzičko-filmskog žanra publika će biti u prilici da pogleda od 21. do 24. januara i to: “Groznica subotnje večeri”, “Flashdance”, “Footloose” i “Briljantin”
441 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Privatna arhiva
KIC Budo Tomović, Foto: Privatna arhiva

Januar u Kulturno informativnom centru “Budo Tomović” u Podgorici biće u znaku Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO koju četvrtu godinu zaredom KIC organizuje u okviru dramskog programa.

“Šest aktuelnih domaćih i gostujućih produkcija i koprodukcija predstaviće se u okviru manifestacije koja iz godine u godinu sve više plijeni pažnju šire javnosti zbog dobre selekcije predstava, žanrovske raznovrsnosti i ekskluziviteta u premijernim izvođenjima”, ističu iz KIC-a.

Od 25. do 30. januara na scenama KIC-a biće izvedene sljedeće predstave: “Bog masakra” po tekstu Jasmine Reze i u režiji Siniše Evtimova, “Oskar i mama Rouz” koju je po tekstu Erika Emanuela Šmitarežirao Nebojša Bradić, “Gospođa Bovari” u režiji Zorana Rakočevića po motivima čuvenog djela Gistava Flobera, “Žena koja je skuvala svog muža”, po tekstu Debi Izit i u kolektivnoj režiji, “Demokratija/Demokracija” po tekstu i u režiji Zijaha A. Sokolovića i “Majstor” Gorana Bjelanovića. Predstava “Majstor” zatvoriće manifestaciju MAKADO u Velikoj sali KIC-a u 20 časova, dok će ostale biti izvođene u sali Dodest u 20 časova.

KIC u okviru filmskog programa priređuje i šestu reviju „Mjuzikl - filmska rapsodija”. Neke od najpoznatijih i najpopularnijih klasika ovog muzičko-filmskog žanra publika će biti u prilici da pogleda od 21. do 24. januara i to: “Groznica subotnje večeri”, “Flashdance”, “Footloose” i “Briljantin”.

Program

U okviru muzičkog ciklusa “Mladi talenti” klavirski trio koji čine pijanista Petar Popović, violinista Viktor Huter i violončelista Sari Šaćiri, učenici trećeg razreda srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici, nastupiće 31. januara.

“Na svom prvom cjelovečernjem koncertu u formaciji klavirskog trija mladi muzičari će izvesti raznovrstan program klasične muzike: Pet komada Dmitrija Šostakoviča, Klavirski trio br. 4, op. 90 “Dumki” Antonjina Dvoržaka i stav “Zima” iz ciklusa “Godišnja doba” Astora Pjacole”, poručuju iz KIC-a.

Izložba fotografija “Ulica piše srcem” autora Marka Vujovića biće otvorena 11. januara a donosi odabir iz kolekcije grafita Podgorice od 2015. do 2018. godine. Izložba se realizuje u saradnji sa Američkim uglom iz Podgorice i fondacijom “East River ZBZ”, a 21.januara biće priređena i izložba 39 litografija “New York XIX vijek”.

Knjiga “Nevine visine” Željka Minića biće promovisana 23. januara.

Bonus video: