Na audiciji učestovalo 27 mladih izvođača etno melosa

Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore
272 pregleda 0 komentar(a)
Sa audicije, Foto: Svetlana Mandić
Sa audicije, Foto: Svetlana Mandić

NVO "Scena" iz Nikšića organizovala je audiciju za odabir mladih izvođača izvorne i etno muzike na kojoj je učestvovalo 27 izvođača.

Žiri u sastavu Slobodan Bobo Dobrilović, Veselin Beli Bošković, Miro Radulović i Zoran Džiknić, odabraće izvođače koji će učestvovati na koncertu povodom festivala "Dan kulturnog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka" koji je planiran za maj.

“Cilj festivala je očuvanje muzičke kulturne baštine Crne Gore, kao i predstavljanje mladih i talentovanih izvođača ove vrste muzike. Audicija je organizovana kao jedna od aktivnosti u okviru projekta ‘Pospješivanje i promocija kulturno umjetničkog stvaralaštva mladih Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka”, kazao je koordinator projekta Zoran Džiknić.

U sklopu projekta organizovan je i foto konkurs “Prirodne ljepote sjevera Crne Gore".

Pristiglo je 280 fotografija od 88 autora, a žiri na čelu sa fotografom Željkom Šapurićem, odabraće 30 najboljih fotografija koje će biti dio putujućih izložbi.

“Foto konkurs i audicija pokazali su izuzetnu zainteresovanost učenika osnovnih i srednjih škola i studenata iz opština u kojima se projekat realizuje”, kazao je Džiknić.

Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

Bonus video: