Otvorena izložba “Institut kroz fotografiju”

Rukovodilac Spa Galerije Institua, Željko Vavić je istakoa da izložba vraća “u dobre godine kada je Institut funkcionisao, kad je sve bilo lijepo upakovano i kada se živjelo punim životom, što ima posebnu snagu, naročito za zaposlene”
413 pregleda 1 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Slavica Kosić
Sa izložbe, Foto: Slavica Kosić

“Institut kroz fotografiju” naziv je izložbe koja je danas otvorena povodom 70 godina od osnivanja i rada Instituta Dr Simo Milošević Igalo.

“O istoriji Instituta ima puno foto i video zapisa. Iz nekih perioda više, iz nekih manje. Ovo što je danas izloženo to je jedna od mnogih mogućnosti izbora iz te velike dokumentacije. Ovim izborom fotografija predstavljeni su neki od najznačajnijih momenata i događanja iz istorije Instituta pri čemu smo svjesni da je tih i takvih momenata bilo mnogo više. Ono što sigurno nije dobro predstavljeno su ljudi koji su svojim radom utkali sebe u ovu ustanovu od banjskog liječilišta ili kako svi imamo naviku reći banje preko zavoda do Instituta. Zato neka i ova izložba fotografija istorijata Instituta Igalo bude posvećena svima koji su dali svoj doprinos kroz radno angažovanje , razvoj i uspjeh Instituta", kazao je predsjednik borda direktora Instituta Ranko Konjević.

Izložba HNSa izložbe

Rukovodilac Spa Galerije Institua, Željko Vavić je istakoa da izložba vraća “u dobre godine kada je Institut funkcionisao, kad je sve bilo lijepo upakovano i kada se živjelo punim životom, što ima posebnu snagu, naročito za zaposlene”.

Izložba HNSa izložbe

Izvršna direktorica Instituta Gordana Rajović je podsjetila da je cijeli ovaj mjesec u znaku obilježavanja jubileja, 70 godina od osnivanja , rada i funkcionisanja te zdravstveno turističke ustanove.

Na 40 fotografija između ostalog mogu se pratiti prvi koraci koje je idejni tvorac Instituta dr. Svetozar Živojinović načinio u ratu te ustanove,

Izložba će biti otvorena do prvog aprila.

Bonus video: