Film Veljka Vujanovića: Tara - rijeka strasti i izazova

Promocija tridesetominutnog filma Veljka Vujanovića održaće se sjutra u Nikšićkom pozorištu
993 pregleda 0 komentar(a)
Sjutra u Nikšićkom pozorištu u 20 sati
Sjutra u Nikšićkom pozorištu u 20 sati

Promocija kratkog filma „Tara - rijeka strasti i izazova“ autora Veljka Vujanovića biće upriličena sjutra u Nikšićkom pozorištu u 20 sati. Nakon projekcije o filmu će govoriti autor, saradnici na projektu i potpredsjednica Opštine Nikšić gospođa Sonja Nikčević.

“Tridesetominutna priča prati tročlanu grupu kajakaša koji u dvodnevnom spustu prolaze najljepši i najatraktivniji dio kanjona rijeke (posebno u dijelu koji se nalazi u granicama NP Durmitor) otkrivajući skrovita mjesta do kojih se može stići samo kajacima - tim malim plovilima, koja su pogodna za ulazak u kutke obale, nepristupačne čamcima i splavovima”, navodi se u najavi.

Film obiluje mnoštvom lijepih slika, uzbudljivih i dinamičnih scena kakve samo suza Evrope može ponuditi. Tokom boravka u kanjonu, propraćena je i ekipa sportskih ribolovaca, čija se aktivnost uklapa u namjeru autora da pokaže jednu od brojnih dimenzija draži i izazova ove rijeke.

“Cilj filma je da dodatno populariše rijeku Taru i raskoš njenog ambijenta, sa akcentom na kajakaški sport i sportski ribolov, kao aktivnosti koje ne ugrožavaju prirodu u kanjonu, ukazujući da njegove ljepote mogu otkriti mnogi koji ne moraju koristiti klasične turističke ture rafting - čamcima, već to mogu uraditi individualno, ili u manjim grupama, uz punu slobodu kretanja rijekom, što je posebno važno za istinske ljubitelje prirode, posebno mlađu populaciju”, ističe se povodom događaja.

Vujanović je profesionalni fotograf i kamerman iz Nikšića, autor umjetničkih fotografija, putopisnih reportaža i promotivnih filmova.

Bonus video: