Vodeći crtač "Betmena" gost u Herceg Novom

Hercegnovski strip festival iz godine u godinu raste, ovog septembra doživjeće svoje 13. izdanje
233 pregleda 1 komentar(a)
Sa njim se ne završava spisak gostiju: Havijer Fernandes, Foto: Youtube
Sa njim se ne završava spisak gostiju: Havijer Fernandes, Foto: Youtube
Ažurirano: 01.04.2019. 21:58h

Trenutno vodeći crtač stripa “Batman”, Havijer Fernandes novi je potvrđeni gost ovogodišnjeg Hercegnovskog strip festivala koji će se u tom primorskom gradu održati od 6. do 11. septembra, saopštili su organizatori. Oni su ovu vijest otkrili na 80. godišnjicu od izlaska prvog broja stripa o maskiranom junaku i zaštitniku Gotam Sitija.

Fernandes od 2015. uglavnom radi za DC Comics na raznim strip serijalima, kao što su “Betmen Eternal” i najviše “Nightwing”. Upravo rad na posljednje pomenutom omogućio je 38-ogodišnjem Špancu da 2017. potpiše i ekskluzivni ugovor za DC Comics, jednog od globalno najjačih izdavača stripova.

Hercegnovski strip festival iz godine u godinu raste, ovog septembra doživjeće svoje 13. izdanje, a lani je ugostio 12 specijalnih, pet stalnih i preko 50 gostiju sa Balkana. Osim Fernandesa, ranije je potvrđeno da će na Hercegnovskom strip festivalu gostovati argentinski umjetnik Enrike Breća i zvijezde italijanskog stripa Andrea di Vito i Mario Alberti, a organizatori najavljuju da će u narednom periodu otkriti još imena koja će posjetiti Herceg Novi u sklopu ove manifestacije.

Bonus video: