Međunarodni podgorički sajam knjiga: Druženje sa Predragom Ličinom

Predrag Ličina je rođen 1972. godine. Filmsku i TV režiju studirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu
151 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije, Foto: Sajam knjiga Podgorica
Sa promocije, Foto: Sajam knjiga Podgorica

14. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja bio je prilika i za druženje sa hrvatskim piscem i režiserom Predragom Ličinom.

"Povod njegovog gostovanja bio je njegov aktuelni debitantski književni projekat, zbirka novela “Bljuzga u praskozorje”, objavljena početkom ove godine, kao i, takođe debitantsko filmsko ostvarenje, zombie - komedija “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”, snimljena u hrvatsko – srpskoj koprodukciji, u februaru mjesecu premijerno prikazana na beogradskom FEST-u, a koju sam autor označava kao “komičnu apokalipsu”, saopštili su organizatori.

O književnom i filmskom stvaralaštvu Predraga Ličine govorili su režiser Zoran - Zonjo Marković i književni urednik Kruno Lokotar, ističući da “Bljuzgu u praskozorje” karakterišu “savršena priča, zaokruženi i profilisani likovi i odlični dijalozi, proizišli iz duha stripa”.

Predrag Ličina je rođen 1972. godine. Filmsku i TV režiju studirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je dokumentarne filmove, kao i humorističku seriju za mlade “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”. Prvi kratki igrani naučno – fantastični film „Teleport Zovko“ režirao je 2013. godine.

Bonus video: