Izložba i obilazak "Heroja"

Grupu Adriatic Artists čine akademski slikari, grafičari, fotografi, vajari i talentovani amateri iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su se okupili na Fejsbuku i tako krenuli u kreativno druženje koje je rezultiralo izložbama
165 pregleda 0 komentar(a)
Fotografija Svjetlane Panić, Foto: Adriatic Artist
Fotografija Svjetlane Panić, Foto: Adriatic Artist

Izložba umjetničkih fotografija „Moj osjećaj za more“, članova Udruženja umjetnika Adriatic Artist i Foto kluba „Marin Getaldić“ iz Dubrovnika, biće otvorena večeras, u 20 časova, u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu.

Grupu Adriatic Artists čine akademski slikari, grafičari, fotografi, vajari i talentovani amateri iz zemalja bivše Jugoslavije, koji su se okupili na Fejsbuku i tako krenuli u kreativno druženje koje je rezultiralo izložbama.

Za lajt motiv izložbe izabrani su različiti identiteti mora - bonaca, bura i nevera, sve „savršene oluje“, barke i jedrenjaci koji plove, stijene, neraskidiva povezanost čovjeka i mora i svi detalji svakodnevice na obali. Izložba je prodajnog karaktera.

U Zbirci pomorskog nasljeđa danas će biti tradicionalno obilježen „Dan otvorenih vrata“, kada će svi posjetioci imati priliku da uživaju u besplatnom obilasku podmornice P-821 „Heroj“.

Podmorničari, koji su plovili na „Heroju“, ponosu Jugoslovenske ratne mornarice, posjetiocima će prepričavati iskustva pod vodom, sa kojim opasnostima se se suočavali, kako su ručali na torpednim cijevima, spavali na sklopivim ležajevima...

Bonus video: