Ispitni filmovi studenata FTV režije u KIC-u "Budo Tomović"

Javna projekcija kratkih igranih i dokumentarnih djela biće održana sjutra veče u Dodestu
225 pregleda 0 komentar(a)
“Vremenska kapsula” Tamare Kadović, Foto: User-pc
“Vremenska kapsula” Tamare Kadović, Foto: User-pc

Javna projekcija ispitnih filmova studenata Filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje biće održana sjutra u Podgorici, u sali Dodest Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u 20 časova.

Filmovi koji će biti prikazani su ispitni radovi iz predmeta “Filmska i televizijska režija” kod prof. Nikole Vukčevića i saradnika u nastavi Dušana Kasalice i iz predmeta “Dokumentarni film” kod prof. Vladimira Perovića, a studenata: Sare Stijović, Tamare Kadović i Nikole Vučinića.

Sara Stijović će prikazati svoj kratki igrani film “Game over”, te kratki dokumentarac “Bars, walls”, a Tamara Kadović će se predstaviti sa kratkometražnim igranim filmom “Vremenska kapsula” i drugim pod nazivom “Marko”, a publika će moći da vidi i ostvarenja Nikole Vučinića, i to kratki igrani film “Žeđ” i kratki dokumentarni “Tragovi”. “U njihovim ispitnim radovima ostvarena je saradnja sa svim ostalim studijskim programima FDU Cetinje: studentima i profesorima sa Produkcije, Glume i Dramaturgije, a značajan broj ovih radova je predstavljen na međunarodnim festivalima i smotrama, na kojima su filmovi dobijali nagrade”, najavljuju organizatori događaja.

U susret predstojećim prijemnim ispitima, te predstvaljanju modela studiranja Filmske i TV režije na FDU Cetinje, na otvaranju ovogodišnjih javnih projekcija govoriće profesor Nikola Vukčević.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

Bonus video: