Premijera "Ballo" u CNP-u: Mladi su na granici da kriknu

524 pregleda 0 komentar(a)
Predstava se bavi međuljudskom (ne)komunikacijom, Foto: Duško Miljanić
Predstava se bavi međuljudskom (ne)komunikacijom, Foto: Duško Miljanić

Premijera baletske predstave “Krik” ansambla “Ballo” biće upriličena sjutra veče u Crnogorskom narodnom pozorištu, na Velikoj sceni u 20 časova. Koreografiju predstave su radile Tamara Vujošević Mandić i Slavka Nelević, a igrači Ana Babac,Jovana Čađenović i Marko Radonjić će pokretom i emocijom govoriti o (ne)komunikaciji, uz muziku Kevina MekLioda.

“Predstavom ‘Krik’ se kao i u dosadašnjim našim predstavama bavimo međuljudskom (ne)komunikacijom. To je priča napravljena od šest slika sa troje igrača koji će intezivno igrati sa svojom energijom i emocijom oko 50 minuta. U današnjem svijetu i vremenu, od velike žurbe i možda sopstvenog nezadovoljstva, ljudi jednostavno bježe od lijepe riječi pa dolazi do agresije, manipulacije... Hjtjeli smo samo da se dotaknemo te teme jer je ona ipak malo opširnija i duža priča”, kazala je Vujošević Mandić na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom premijere.

Ona je dodala da će ovu predstavu svako vidjeti vlastitim očima, željama i iskustvom, kao i da je cilj da se predstavom pokaže da “svako nosi neki vid komuikacije” što je (dovoljan) vid bunta protiv nekomunikacije... Radonjić je istakao da je ova predstava upućena mladima i da ukazuje da treba reagovati prije krajnjeg krika o kojem predstava govori.

“Mladi su danas na granici da kriknu, zbog raznih problema, prvenstveno onih u komunikaciji, ali dešavaju se problematični ishodi kojima svjedoče mediji u kojima nailazimo na razne vijesti koje nas šokiraju iz dana u dan. Bitno je da na te probleme odgovorimo na vrijeme”, rekao je on.

Čađenović je kazala da su i sami baletani na sceni otkrili nove karaktere i dostigli neku novu zrelost u izrazu i pokretu...

Bonus video: