Kapičić, Garko i Bazzeli u Savjetu za filmsku djelatnost

Članovi Savjeta su Stefan Kapičić, Gabriel Garko i Bojan Bazzeli
1295 pregleda 1 komentar(a)
Kapičić, Garko i Bazzeli, Foto: Ministarstvo kulture
Kapičić, Garko i Bazzeli, Foto: Ministarstvo kulture
Ažurirano: 25.04.2019. 18:00h

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović formirao je Savjet za filmsku djelatnost, kao stručno savjetodavno tijelo koje će razmatrati pitanja iz filmske djelatnosti, stručnog i naučnog unaprjeđenja i razvoja crnogorske kinematografije.

Kako je saopšteno, članovi Savjeta su Stefan Kapičić, Gabriel Garko i Bojan Bazzeli, uspješni i ostvareni glumci i reditelji, koji su u međunarodnim karijerama ostvarili značajnu saradnju sa uticajnim akterima iz domena kinematografije.

"Članovi novoobrazovanog Savjeta će zalaganjem i radom doprinijeti jačanju crnogorske kinematografije i dodatno osnažiti pozicioniranje Crne Gore kao filmske destinacije", kaže se u saopštenju.

Savjet za filmsku djelatnost će davati mišljenja u procesu izrade dokumenata iz oblasti kinematografije, pokretaće i razmatrati prijedloge i inicijative koji se odnose na unaprjeđenje filmske djelatnosti.

Savjet će, kako se navodi, predlagati aktivnosti radi saradnje sa naučnim ustanovama i institucijama koje se bave filmskom djelatnošću u Crnoj Gori i inostranstvu.

"Savjet će afirmisati politike Vlade u oblasti kinematografije, ali i promovisati državu kao atraktivnu filmsku destinaciju na međunarodnom planu", kaže se u saopštenju.

Bonus video: