Pjesničko veče na Žabljaku: Žana Radulović najbolji recitator

350 pregleda 0 komentar(a)
Dobitnica nagrade, Foto: Obrad Pješivac
Dobitnica nagrade, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.05.2019. 11:34h

Žana Radulović iz Nikšića, proglašena je najboljim recitatorom na sinošnjoj pjesničkoj večeri u Žabljaku, koju su, kroz projekat "Prirodne ljepote sjevera Crne Gore" organizovali Centar za kulturu iz Žabljaka i Umjetničko muzičko udruženje "Scena" iz Nikšića.

Ona je recitovala svoju pjesmu "Sjever zbori". Druga nagrada pripala je Dušanu Pejoviću sa Žabljaka, treća Valentini Zeković iz Boana a četvrta Luki Glomaziću iz Plužina.

Nastupilo je 20 učenika škola iz Nikšića, Plužina, Šavnika i Žabljaka koji su, kazujući svoje ili stihove Alekse Šantića, Lesa Ivanovića, Dragana Radulovića, Dušana Kostića..., izazvali značajnu pažnu u dobro posjećenoj Sali Centra za Kulturu.

Projekat „Prirodne ljepote sjevera Crne Gore“, čiji je nosilac umjetničko muzičko udruženje „Scena“ iz Nikšića, koji je podržalo ga Ministarstva kulture Crne Gore, u prethodnom periodu je organizovao i izložbe fotografija, projekcije filmova i literarne večeri, a sve sa ciljem promocije i pospješivanja kulturnog stvaralaštva mladih iz ovih opština, kaže Zoran Džiknić iz Umjetničko muzičkog udruženja „Scena“.

Projekat se završava 19. maja festivalom mladih izvođača crnogorske izvorne muzike u Nikšiću.

Bonus video: