Održano opštinsko takmičenje recitatora u Nikšiću

480 pregleda 0 komentar(a)
Sa takmičenja u Nikšiću, Foto: Privatna arhiva
Sa takmičenja u Nikšiću, Foto: Privatna arhiva

Na takmičenju recitatora, koje je organizovao Dječiji savez Nikšića, učestvovala su 72 učenika – 54 osnovca i 18 recitatora iz srednjih škola. Ivona Garčević iz škole “Olga Golović” osvojila je prvo mjesto u kategoriji mlađeg uzrasta – od prvog do petog razreda. Druga je bila Mia Vračar iz “Ratko Žarić”, a treće Milica Kankaraš iz “Braća Labudović”. U kategoriji učenika od šestog do devetog razreda prvo mjesto je pripalo Anđeli Milović iz “Luka Simonović”, drugo Ines Bulatović iz “Braća Ribar” i treće Jeleni Jovanović iz škole “Janko Mićunović” i Teodori Radulović iz “Dušan Bojović”. U kategoriji srednjoškolaca najbolja je bila Milena Bojanić iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, drugo mjesto dijele Milica Bulatović iz Gimnazije i Anđela Tomić iz Prve srednje stručne škole, a treće Jovana Milić iz Prve srednje stručne škole i Hajdana Glušica iz Srednje muzičke škole.

Struč­ni ži­ri, u či­jem sa­sta­vu je bilo 15 pro­fe­so­ra je­zika i knji­žev­no­sti, odlučio je da za istaknuto učešće nagradi učenike osnovnih škole – Strahinju Komnenovića iz ”Luka.Simonović”, Vladana Jocovića iz ”Dušan Đukanović”, Saru Ćetković iz ”Radoje Čizmović”, Mariju Tadić iz “Ivan Vušović” i Ines Bulatović iz “Braća Ribar”.

Po­bjed­ni­ci smo­tre pred­sta­vlja­će Nik­šić na dr­žav­nom tak­mi­če­nju re­ci­ta­to­ra ko­je će se 7. ju­na odr­ža­ti u Be­ra­na­ma.

Bonus video: