Slike braće Krulj u Dvorcu kralja Nikole u Baru

Član ULUS i ULUPUDS, Zoran Krulj je izložio slike iz ciklusa „Oriđinali“, a Zdravko, član ULUCG i ULUBIH, predstavio je djela iz ciklusa „Krug“
1197 pregleda 1 komentar(a)
Sa izložbe braće Krulj, Foto: Radomir Petrić
Sa izložbe braće Krulj, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 12.06.2019. 16:37h

U Dvorcu kralja Nikole otvorena je zajednička izložba slika braće Zorana i Zdravka Krulja iz Podgorice.

Član ULUS i ULUPUDS, Zoran Krulj je izložio slike iz ciklusa „Oriđinali“, a Zdravko, član ULUCG i ULUBIH, predstavio je djela iz ciklusa „Krug“.

Publiku u Dvorcu pozdravio je ispred organizatora Mirko Bujišić iz Kulturnog centra Bar, koji je naveo da je ovo prva zajednička izložba braće Krulj nakon 30 godina njihovog likovnog stvaralaštva.

"Ova izložba je tematski posvećena Crnoj Gori, Mediteranu i primorju, a ima i autobiografski karakter, jer su na slikama prikazani moji roditelji, braća, sestre, ambijenti u kojima sam rođen i porastao-Herceg Novi i Titograd, odnosno Podgorica", kazao je Zoran Krulj kojem je ovo prvi put da izlaže u Baru.

Napominjući da mu je ovo prva izložba u Crnoj Gori nakon 1995, Zdravko Krulj je rekao da ova postavka predstavlja dva pogleda na svijet “ili dva svijeta“.

"Zoranov pogled je likovno-narativni, on ispriča priče, koje su dio našeg djetinjstva. Moje slike su kao neka crna ogledala, koja vas pomalo posmatraju, kao neke zjenice oka. Ovo crno unutra nije tama, nego prostor koji od vas očekuje, ako ste punog srca, da ga ispunite, ako niste, ako ste prazni, ostaje praznina i za mene i za vas. To je mala provokacija da zajedno učestvujemo u stvaranju jedne priče", kazao je Zdravko Krulj.

Izložba je u postavci u Dvorcu narednih deset dana.

Bonus video: