Guitar Art Summer Fest od 15. do 20. avgusta

Posljednjeg dana festivala, 20. avgusta, na Trgu Mića Pavlovića u 21 čas, nastupiće Kostas Kocolis, koji se smatra jednim od najvećih gitarista našeg vremena
419 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić

Međunarodni festival gitare "Guitar art summer fest" počeće 15. avgusta koncertom flamenko gitariste svjetskog glasa Danijela Kasaresa iz Španije, koji će nastupiti na Trgu Mića Pavlovića, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare director festival Boško Radojković.

“Sledećeg dana, imaćemo koncert klasične gitare, gdje će nam se predstaviti Kempbel Dajmond iz Australije, koji će imati specijanu gošću, Novljanku, opersku pjevačicu, Amandu Stojović, koja će se publici predstaviti klasičnim kompozicijima”, najavio je Radojković-

Najblistavija zvijezda Guitar summer art festival 14. Međunarodnog ljetnog festivala gitare u Herceg Novom, biće porugalska netipična pop i fado pjevačica Duls Ponteš koja će se hercegnovskoj publici predstaviti sa Danijelom Kasaresom, flamenko gitaristom i Jelsi Herediom, kontrabasasitom na Kanli kuli. Ovaj trio predstaviće njene najpoznatije aranžmane koje je radila sa maestrom Eniom Morikoneom.

Nedelja, 18.avgust, festival gitare se na Trgu Mića Pavlovića u 21 čas, nastavlja nastupom bluz -rok and rol električnu gitaru, kombinacije koja se prvi put može čuti na festivalu, u izvođenju mađarskog Barna Peli tria, dok će 19.avgusta nastupiti sekstet “ Spona” iz Srbije, koju krasi fuzija balkanske muzike sa elemntima flamenka.

Posljednjeg dana festivala, 20. avgusta, na Trgu Mića Pavlovića u 21 čas, nastupiće Kostas Kocolis, koji se smatra jednim od najvećih gitarista našeg vremena.

Gordana Porobić Krcunović, direktorka JUK Herceg festa, je istakla da je festival postao referenca, za umjetnike regiona i svijeta , a Natalija Terzić, iz Turističke organizacije Herceg Novi, je ocijenila, da festival daje značajan doprinos međunarodnom imudžu grada, kao destinacije sa bogatom kulturnom ponudom.

Bonus video: