Pop i rok na barskom šetalištu na antivari način

Pod dirigentskom palicom Mira Kruščića, dvosatni program obuhvatio je klasike ex-Yu roka i svjetskih rok velikana, aranžmanski prilagođene horskom pjevanju, od Zdravka Čolića i Riblje čorbe, do Queen, čiji je legendarni dublet "We will rock you/We are the champions" izveden na bis
477 pregleda 0 komentar(a)
Sa nastupa na Barskom ljetopisu, Foto: Studio Petović
Sa nastupa na Barskom ljetopisu, Foto: Studio Petović
Ažurirano: 25.07.2019. 18:35h

Pred mnogobrojnim gledaocima na Šetalištu kralja Nikole, festival Barski ljetopis sinoć je u svom 32. izdanju prvi put imao i sopstvenu muzičku produkciju-koncert "Antivari pop-rock" koji su izveli ugledni barski hor "Antivari Musica" i rok bend sastavljen od vrsnih vokalnih solista i instrumentalaca.

Pod dirigentskom palicom Mira Kruščića, dvosatni program obuhvatio je klasike ex-Yu roka i svjetskih rok velikana, aranžmanski prilagođene horskom pjevanju, od Zdravka Čolića i Riblje čorbe, do Queen, čiji je legendarni dublet "We will rock you/We are the champions" izveden na bis.

Članovi za ovu priliku oformljenog rok benda bili su vokali Jovana Čupić i Marko Rovčanin, prateći vokal Renata Perazić, gitarista Stefan Rakočević, bubnjar Dario Maršić, klavijaturista Ljubo Ćeranić i basista Marko Perić, koje je sa pjevačima hora publika ispratila gromkim aplauzom.

"Na ideju za ovu produkciju došla sam u razgovoru sa dirigentom hora Mirom Kruščićem, zajednički cilj bio je da upriličimo atraktivan koncert koji će ovu vrstu muzike predstaviti kroz horsko pjevanje, možda ponukani onim što smo lani vidjeli na 'Rock operi', gdje je umjesto hora bio orkestar. Probni koncert smo imali na Zimskoj sceni Ljetopisa, a ovo večeras je bila prava premijera te naše muzičke produkcije i čini mi se da je bila uspješna. Ljudi su se zabavljali, igrali, i pokušali smo da kroz ovo pokažemo da kultura može biti i zabavna. Nadam se da će se ova muzička produkcija održati i iznova predstavljati u novom ruhu, kao i da će svoju publiku pronaći i van Bara", rekla je nakon koncerta direktorica festivala Ksenija Popović Ivanišević.

Osnovan 2006, hor "Antivari musica" prepoznat je na domaćoj muzičkoj sceni po autentičnom izvođenju duhovnih i svjetovnih kompozicija, obradama tradicionalne, filmske i moderne muzike. Do sad su imali preko 200 koncerata u zemlji i inostranstvu, a za ovaj su se pripremali tri mjeseca.

"Imali smo šestočasovne horske probe, nisu bile lake, ali zahvaljujući profesionalnosti samih članova i pomoći mojih asistenata, i ovoga puta smo uspješno postigli zajednički cilj. Iza svega ovoga što ste vidjeli i čuli, skoro dva i po sata je trajao koncert,.stoji ogroman trud i rad svih 55članova hora, uspjeli smo da za naš grad, naše Barane, i uopšte turiste koji dolaze u naš grad, otpjevamo sve najveće hitove pop i rock muzike, strane i domaće", rekao je dirigent mr Miro Kruščić.

Bonus video: