Otvoren Podgorica Art festival

Posjetioce pored muzičkom programa očekuju i Sajam nosača zvuka, radionice i projekcije filmova u Njegoševom parku
1305 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja Podgorica Art Festivala, Foto: Savo Prelević
Sa otvaranja Podgorica Art Festivala, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2019. 22:01h

Peti Podgorica Art Festival otvoren je danas i odvijaće se na više lokacija u glavnom gradu do 22. septembra.

Muzički program, koji privlači najviše publike, startovaće od 21 sat nastupom grupe S.E.M. koja je pobijedila na prošlogodišnjem AlterPAF takmičenju, da bi sat kasnije zasvirali takmičarski bendovi koji su se ove godine našli u konkurenciji.

Program će se odvijati na Otvorenoj sceni u Bokeškoj ulici, a prvo veče zatvoriće Mikrokozma svirkom koja će početi u ponoć.

Do kraja festivala na istom mjestu sviraće bendovi iz Crne Gore, kao i zanimljivi izvođači iz regiona kao što su Nipplepeople, Bella Technika, grupa Fit i drugi.

Osim toga, na uglu Bokeške i Njegoševe ulice održavaće se program Klasika kod Marka koji podrazumijeva koncerte klasične muzike kraj spomenika Marku Miljanovu, a u blizini je i Literarni pločnik gdje će se održavati književne večeri.

Posjetioci će moći da vide i Otvorenu galeriju postavljenu ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" gdje će pedesetak autora iz gotovo svih djelova Crne Gore izložiti preko 150 radova različitih kategorija - od digitalne umjetnosti, preko fotografija do slika.

Još jedan segment festivala je Razbooktavanje, koje obuhvata Sajam knjiga i Zonu knjige gdje će, između ostalog, biti predstavljeni rezultati PAF-ovog literarnog konkursa za ovu godinu.

Posjetioce očekuju i Sajam nosača zvuka, radionice i projekcije filmova u Njegoševom parku.

Galerija

Bonus video: