Predstava "Mrtve duše - Konferencija za štampu" u Pljevljima

Amateri sa oštećenim vidom Kulturnog centra Homer iz Podgorice večeras izvode komad po motivima istoimenog Gogoljevog romana
322 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Pljevljima, Foto: Poster
Danas u Pljevljima, Foto: Poster
Ažurirano: 17.12.2019. 09:16h

Dramska radionica Kulturnog centra Homer iz Podgorice danas će u Pljevljima izvesti predstavu „Mrtve duše-Konferencija za štampu“, u Domu kulture, u 19 časova. To je 6 po redu pozorišna predstava Homerove dramske radionice iz Podgorice koja okuplja amatere sa oštećenim vidom.

Predstavu je režirao Petar Pejaković, muziku je radila Anđela Bugarin , kostimografiju Ana Nikolić, a igraju : Miloš Spaić, Miljan Otašević, Bojana Otašević i Tijana Janković.

Predstava „Mrtve duše“ rađena je po motivima istoimenog romana Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i po motivima dramatizacije Mihajla Bulgakova.

"Bavi se temom prevare i manipulacije u svim sferama društva. Predstava ima formu konferencije za medije na kojoj se autorski tim obraća direktno publici u vidu prezentacije predstave. Konferencija se sastoji od dijela namjenjenog sponzorima i pokroviteljima, segmenta posvećenog Gogolju, prodaje „Mrtvih duša“, ličnog upoznavanja sa dušama učesnika i njihovim očekivanjima, komemoracije, kao i pitanja iz publike", navode organizatori.

Predstava je predpremijerno izvedena u Podgorici krajem septembra, a premijerno par dana nakon toga u Zagrebu , na 11. BIT festivalu. Igrana je u Banja Luci, u Narodnom pozorištu Republike Srpske na maloj sceni “Petar Kočić“ , u Centru za kulturu u Derventi, kao i u punoj sali Dvorca kralja Nikole u Baru.

Predstava je postavljena i igra se u okviru projekta „Homerova kulturna scena“, koji realizuje NVO Kulturni centar Homer uz finansijsku podršku Ministarstva kulture.

Bonus video: