Preminula Elizabet Vurcel, autorka bestselera "Prozak nacija"

Njujork tajms ju je zbog "Prozak nacije", memoara po kojima je postala poznata sa 27 godina, okarakterisao kao "Silviju Plat sa egom Madone"
1727 pregleda 0 komentar(a)
Elizabet Vurcel, Foto: Wikimedia Commons/Blonde1967
Elizabet Vurcel, Foto: Wikimedia Commons/Blonde1967
Ažurirano: 07.01.2020. 20:16h

Elizabet Vurcel, novinarka i autorka bestselera "Prozak nacija", preminula je u 53. godini.

Njen prijatelj, pisac Dejvid Samuels, kazao je za Njujork tajms da je Vurcel preminula od karcinoma dojke u metastazi na Menhetnu u utorak.

Njujork tajms ju je zbog "Prozak nacije", memoara po kojima je postala poznata sa 27 godina, okarakterisao kao "Silviju Plat sa egom Madone". O depresiji, često još uvijek tabu temi, Elizabet Vercel progovorila je iz vlastitog iskustva jer je godinama i sama bolovala od kliničke depresije. Po knjizi je 2001. snimljen istoimeni film.

Nastavila je da piše o svom životu, problemima u novinarstvu, pogledu na brak, starenje, otkrivanju raka i otkriću da čovjek za kojeg je mislila da joj je otac 50 godina ustvari to nije.

U članku koji je u radila za "The Cut" otkrila je da joj je pravi otac fotograf Bob Adelman, koji je najpoznatiji po fotografijama Martina Lutera Kinga mlađeg za vrijeme kada je držao govor "Ja imam san" 1963. godine, a koji je imao aferu s njenom majkom.

Bonus video: