Koncert Petre Lekić u Podgorici

Umjetnica će u pratnji pijanistkinje Marije Barović na svom prvom solističkom koncertu izvoditi djela: Volfganga Amadeusa Mocarta, Saverija Merkadantea, Gabrijela Forea i Fransoa Bornea
580 pregleda 0 komentar(a)
Petra Lekić, Foto: Promo
Petra Lekić, Foto: Promo

Mlada crnogorska flautistkinja Petra Lekić održaće večeras koncert u Podgorici, u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, u 19 časova, a u okviru KIC-ovog ciklusa “Mladi talenti”.

Umjetnica će u pratnji pijanistkinje Marije Barović na svom prvom solističkom koncertu izvoditi djela: Volfganga Amadeusa Mocarta, Saverija Merkadantea, Gabrijela Forea i Fransoa Bornea.

Lekić je sa sedam godina započela svoje muzičko obrazovanje u Osnovnoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru, u klasi Biljane Dedić. Srednju školu je učila u Muzičkoj školi za talente “Andre Navara” u Podgorici, u klasi iste nastavnice, a zatim nastavila u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”, u klasi Borisa Nikčevića. Osvajala je brojne nagrade na takmičenjima u Italiji, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Sa 17 godina primljena je na Univerzitetu za muziku i primijenjene umjetnosti u Beču, gdje trenutno studira II godinu flaute, koncertni smjer, u klasi prof. Karin Bonelli.

Sviranje na flauti je usavršavala kod mnogih uglednih umjetnika kao što su: Paolo Taballione, Gisele Masheyaki-Beer, Dejan Gavrić, Felix Renggli, Hansgeorg Schmeiser, Žana Lekić, Marina Nenadović... Više puta je učestvovala na KIC-ovom Ljetnjem kampu za kamernu muziku, i nastupala na završnim koncertima u okviru kamernih ansambala i orkestra.

Bonus video: