Vlasnici kuće zaštitili Benksijev mural koji je išaran

Sve mjere zaštite su privremene i vlasnici traže strpljenje “dok ne bude pronađen najbolji način da se ukloni šteta i da se mural zaštiti za budućnost kako bi svi mogli da uživaju u Benksijevom djelu”
2837 pregleda 0 komentar(a)
Benksijev rad u Bristolu, Foto: Ben Birchall
Benksijev rad u Bristolu, Foto: Ben Birchall

Vlasnici kuće na jugozapadu Engleske, na kojoj je za Dan zaljubljenih osvanulo djelo uličnog umjetnika Benksija, prekrila je mural pošto je on bio išaran.

Kako bi zaštitili djelo koje prikazuje djevojčicu, nacrtanu u prepoznatljivom Benskijevom stilu, kako ispaljuje crvene ruže iz praćke, vlasnici kuće u Bristolu postavili su prekjuče privremenu ogradu i nadzornu kameru.

Benksi je potvrdio da je autor murala kada je dvije fotografije objavio na svom Instagram profilu u prvim satima 14. februara, kada zapadni svijet uglavnom slavi Dan zaljubljenih.

Mural se pojavio na kući Edvina Simonsa, a za djelo je njegova ćerka Keli Vudruf saznala tek kada je vidjela sliku na Fejsbuku.

"Bila sam tamo cio prethodni dan, jer je tata u četvrtak slavio 67. rođendan. Toliko je ljudi došlo i uživalo u muralu, slikalo se... Bilo je fantastično", rekla je ona za "Gardijan".

Dodala je i da su se odmah povele priče o tome da je li u pitanju Benksi ili neko ko kopira njegov stil.

Keli Vudruf rekla je da su sve mjere zaštite privremene i da traže od građana strpljenje "dok ne bude pronađen najbolji način da se ukloni šteta i da se mural zaštiti za budućnost kako bi svi mogli da uživaju u Benksijevom djelu".

Bonus video: