JP Kulturni centar Bar, CNP, Muzički centar, Zetski dom i JU KC "Nikola Đurković" otkazali program

"Javnost će blagovremeno biti obaviještena o nastavku programskih aktivnosti JP Kulturni centar Bar"
711 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.03.2020. 20:46h

JP Kulturni centar Bar, Crnogorsko narodno pozorište, Kraljevsko pozorište Zetski dom i Muzički centar Crne Gore otkazali su do daljnjeg sve repertoarske programe.

JU KC "Nikola Đurković" otkazao je program, koji je na repertoaru do kraja marta.

"U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, usljed opasnosti od virusa COVID 19 (koronavirus), JP Kulturni centar Bar do daljeg otkazuje sve repertoarske programe. Javnost će blagovremeno biti obaviještena o nastavku programskih aktivnosti JP Kulturni centar Bar", saopštio je direktor JP Kulturni centar Bar Erol Marunović.

Iz Crnogorskog narodnog pozorišta saopšteno je da se povrat novca od kupljenih ulaznica može izvršiti na biletarnici pozorišta, svakog radnog dana do 9 do 20.30 sati

"U cilju sprovođenja novih mjera zaštite od koronavirusa koje je predložio Institut za javno zdravlje, Crnogorsko narodno pozorište otkazuje igranje svih predstava i realizaciju programskih aktivnosti do daljeg. Povrat novca od kupljenih ulaznica može se izvršiti na biletarnici pozorišta, svakog radnog dana do 9 do 20.30 sati. Novac za ulaznice kupljene putem on-line prodaje, po automatizmu ce biti vraćen na račun vlasnika kartice. O nastavku programskih aktivnosti u Crnogorskom narodnom pozorištu javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz CNP-a.

Iz Kraljevskog pozorišta Zetski rečeno je da je "u cilju sprovođenja novih mjera zaštite od koronavirusa, koje je predložio Institut za javno zdravlje, Kraljevsko pozorište Zetski dom dužno obustaviti realizaciju programskih aktivnosti koja uključuju javna okupljanja, kada je riječ o našem teatru- pozorišnih predstava i koncerata."

"Obustava aktivnosti sprovodiće se do daljnjeg, u skladu sa instrukcijama Instituta za javno zdravlje."

Muzički centar Crne Gore saopštio je da će o nastavku rada javnost biti blagovremeno obaviještena.

"Muzički centar Crne Gore obavještava javnost da se planirani koncerti otkazuju, do daljnjeg, kao preventivni čin, a u skladu s preporukama Ministarstva kulture Crne Gore i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, usljed opasnosti od virusa COVID 19 (koronavirus). O nastavku rada i početku održavanja koncerata javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Iz JU KC "Nikola Đurković" rečeno je da otkazuju program koji je na repertoaru do kraja marta.

"Obavještavamo vas da smo na kolegijumu održanom danas, 12.03.2020. godine donijeli odluku o otkazivanju programa u prostorijama JU KC "Nikola Đurković" - Kotor koji je na redovnom repertoaru do kraja marta, kao preventivan čin u cilju sprečavanja širenja epidemije izazvane virusom COVID19, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore. O programu za april ćemo odlučivati naknadno, u skladu sa daljim razvojem situacije, o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni"

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da će predložiti nacionalnom koordinacionalnom tijelu za zarazne bolesti novi set mjera, između ostalog, zabranu svih javnih okupljanja.

Mugoša je kazao da će predložiti zatvaranje škola na 15 dana, zabranu ulaska kruzera. Takođe, rekao je da će predložiti zatvaranje pozorišta, bioskopa...

Bonus video: