Zlatko Vujović i Ivan Stanković predstaviće svoje grafike na izložbi u Kotoru

Izložba će biti otvorena danas u Kotoru u 19.30 časova u Galeriji solidarnosti, a postavka je dostupna tokom naredne dvije sedmice

417 pregleda 0 komentar(a)
Plakat izložbe, Foto: Privatna arhiva
Plakat izložbe, Foto: Privatna arhiva

Izložba grafika „Odsutna prisutna linija” akademskih umjetnika Zlatka Vujovića i Ivana Stankovića biće otvorena danas u Kotoru, u 19.30 časova u Galeriji solidarnosti.

Izložbu grafika umjetnika sa Cetinja otvoriće sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Marina Dulović.

„Prisustvo linije je neizbježno. Od nje zavisi atmosfera. Ona postavlja granice i daje oblik. Nekad čini prostor kompaktnim, nekad ga siječe. Ona suvereno upravlja prostorom. Razbijajući sve iluzije i lomeći ga u komade. Stvara utisak kontrolisanog haosa, čime se na simboličan način pravi paralela sa današnjicom, savremenim načinom života, ali i emocijama i stanjima koje oni uzrokuju“, zapisao je Stanković u najavi izložbe koja će biti otvorena narednih 14 dana, odnosno do 23. juna.

Zlatko Vujović je rođen 1983. godine na Cetinju. Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ na Cetinju (smjer tehničar dizajna grafike) završio je 2002. godine. Diplomirao je 2018. na Odsjeku za grafiku i strip na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju u klasi profesora mr Velja Stanišića. Osim grafike, Vujović se bavi slikarstvom i multimedijalnim formama, posebno audio-video formatima. Koautor je dokumentarnog serijala „Cetinje, spomenici arhitekture“ koji je više puta repriziran na Javnom servisu Crne Gore. Do sada njegovi grafički radovi su predstavljeni u okviru više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi na Cetinju.

Ivan Stanković je rođen 1981. na Cetinju. Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ na Cetinju (smjer likovni tehničar) završio je 2001. godine. Diplomirao je 2019. na Odsjeku za grafiku i strip na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju (Bosna i Hercegovina) u klasi profesora mr Velja Stanišića. Osim grafike, Ivan Stanković se bavi slikarstvom, vajanjem i keramikom. Njegovi grafički radovi, crteži i slike izlagani su u okviru više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi na Cetinju.

Bonus video: