Detour pjesmom „Šarena” najavljuju novi album

Autor pjesme je frontman grupe Nenad Borgudan, a upravo ovim singlom grupa Detour donosi zaokret u karijeri kad je zvuk u pitanju. No, iako je netipičan zvuk za Detour, svakako obećava pravi ljetni hit koji će unijeti veseli i razigran ritam u radijski eter

152 pregleda 0 komentar(a)
Detour band, Foto: Screenshot
Detour band, Foto: Screenshot

Nakon brojnih uspješnih singlova. a neki od njih su čak nagrađeni Porinom, kao i uspješnog petog studijskog albuma “Tourdetour” hrvatski alter pop sastav Detour predstavio je sasvim novi materijal. Singl “Šarena” pjesma je koja najavljuje njihov novi album koji bi svjetlo dana trebalo da ugleda sljedeće godine.

Autor pjesme je frontman grupe Nenad Borgudan, a upravo ovim singlom grupa Detour donosi zaokret u karijeri kad je zvuk u pitanju. No, iako je netipičan zvuk za Detour, svakako obećava pravi ljetni hit koji će unijeti veseli i razigran ritam u radijski eter.

“Šarena je pjesma koja je polako nastajala proteklih godinu dana. Krenuli smo je snimati neposredno pred lockdown i evo sada smo je završili. Radi se o pravoj ljubavnoj pjesmi, iako bi se iz teksta možda moglo zaključiti da je hronika sadašnjice, jer se spominju razrušeni gradovi i slične analogije, ali nema nikakve veze s pandemijom, a ni potresom, već je istinske ljubavne tematike” otkrio nam je autor pjesme Nenad Borgudan koji se na ovoj numeri još jednom okušao u ulozi glavnog vokala.

Prateće vokale u pjesmi izvode pjevačice Ivana Kindl i Antonia Šerić (Pavel), koje su svoje vokalne dionice otpjevale u uslovima kućne izolacije za vrijeme karantina izazvanog pandemijom virusa kovid-19.

“Ovaj je spot napravljen uz pomoć tehnologije kakvu niko ne koristi za spotove, barem ja nikad nisam vidio i čuo za to, a pogotovo kod nas u Hrvatskoj. Dakle, krajolici su rađeni i prilagođeni u Unreal Engineu, to je Engine za 3D grafiku u stvarnom vremenu, a koristi se prvenstveno za izradu video igara. Zvijezde i planete koje se vide su tačni - korišćene su NASA fotografije i softver koji se zove “Space Engine”, to je softver u kojem je simuliran cijeli svemir i sva poznata zviježđa, galaksije i planeti.

Sve je napravljeno u ispravnim proporcijama i pozicijama kao u stvarnosti”, pohvalio se redatelj videa Dinko Šimac koji je zaslužan za vizualni izražaj posljednja dva singla Deotura - “Slike o našim danima” i “Skrivena”.

Bonus video: