Singlom “Navečer se srca lome” najavljuju album

Bend Silente danas objavljuje spot, publiku uskoro očekuje još novih numera

3612 pregleda 0 komentar(a)
Pripremaju album na kojem će biti 10 pjesama: Silente, Foto: Privatna arhiva
Pripremaju album na kojem će biti 10 pjesama: Silente, Foto: Privatna arhiva

Hrvatski bend “Silente” predstaviće danas novi singl “Navečer se srca lome”. Iako je juče premijera singla bila na radiju, danas će biti prezentovan i video za pomenutu numeru.

“Ovo je prvi singl u nizu kojim najavljujemo naš četvrti studijski album. U planu nam je da sve numere koje će se naći na njemu do kraja ljeta budu gotove, a ne planiramo odmah da ga pustimo u etar. Kompletan album biće objavljen tek sljedeće godine, a do tada ćemo puštati singl po singl”, otkriva na početku razgovora Tibor Karamehmedović, frontmen benda Silente koji je zaslužan za nastajanje i ove numere.

Iako posljednjih dana hrvatski, ali i muzičari iz regiona predstavljaju pjesme koje će izvesti na revijalnom CMC festivalu, Tibor i njegova ekipa ipak su odlučili da sa ovom numerom ne idu na slične manifestacije.

“Jednom smo bili na tom festivalu i iskreno nije mi to to. Nekako mi je ljepše kad ima dva sata vremena da se družim sa publikom, tako da izbjegavamo festivala i trudimo se da radimo isključivo koncerte”, najglašava Karamehmedović.

Članovi benda proveli su posljednjih šest mjeseci u pripremi i snimanju novog materijala, a ovim singlom Silente otvara sljedeće poglavlje svog rada. Za potrebe snimanja uživo bend je ozvučio dvoranu dubrovačkog kluba Revelin te uz snimateljsko vodstvo Filipa Vidovića snimio pjesmu koju autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a kompozicijski i aranžerski Tibor Karamehmedović. Miks i master radio je Domagoj Perišić, a video je režirao Miran Brautović iz Palm Produkcije. Kardovi za spot snimljeni su u Varaždinu uoči povratničke turneje i velikog Silente koncerta na Špancirfestu 2019. godine.

Svaki novi album “Silentea” bude drugačiji od prethodnog, a time će se voditi kad budu radili i nove numere.

“Uvijek rudarski odradimo posao, jer i sami želimo da publici uvijek ponudimo nešto drugačije i novo. Tako će biti i ovoga puta. Neime, naš prvi album bio je pop, drugi u rok fazonu, a treći je vukao na garaž zvuk. Međutim ovoga puta nekako so više u tom klasičnom fazonu 70-tih i 80-tih godina kada je na prostorima ex-Yu postojao talas kantautora. Ovaj album biće u tom fazovu, imao novu violinistkinju tako da smo u punom sastavu i biće veoma interesantan zvuk”, obećava sagovornik Vijesti.

Sve pjesme, kako kaže i za album matičnog benda Silente, ali i drugi za njegovu solo karijeru koju uporedo uspješno gradi već neko vrijeme nastale su prije pandemije virusa korona.

“U tom periodu od novembra prošle, do marta ove godine napisao sam baš dosta pjesama, i više nego što treba, tako da sam period samoizolacije iskoristio da se više fizički angažujem. Naime, mijenjao sam krov, prozore, krečio, sadio oko kuće jer mi je atmosfera koja je vladala tokom tih mjeseci bila veoma mračna, ljudi su se plašili, pa me apsolutno situacija nije inspirisala”, priznaje Karamehmedović.

Na projektu će biti 10 pjesama, a hoće li sve koje je namijenio za album biti na istom još nije siguran.

Iako jedva čekaju da se vrate na koncertne podijume, zbog trenutne situacije ne vjeruju da će to biti skoro.

“Za sad nam uglavnom zakazuju, pa otkazuju koncerte. Više je entuzijazma nego što realna situacija daje mogućnosti za to. Kako je krenulo, izgleda da do kraja godine ne možemo se nadati nekim velikim nastupima i turnejama”, kaže Karamehmedović.

Bonus video: