“Posjeta” na Motovunskom festivalu

“’Posjeta’ prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu. Jedna kratka vikend posjeta roditelja izmijeniće njegov život i poremetiti čitav njegov svijet”, navodi se u opisu filma u kojem igraju: Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović

2233 pregleda 0 komentar(a)
Iz filma, Foto: Privatna arhiva
Iz filma, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski kratkometražni igrani film „Posjeta“, u režiji Đorđa Vojvodića i produkciji ABHO filma, selektovan je za ovogodišnje izdanje Motovun Film festivala koji će biti održan od 30. jula do 1. avgusta. Film je ušao u selekciju festivalskog programa „Motovunski kratki“.

“’Posjeta’ prati Stefana, studenta na studijama u Berlinu. Jedna kratka vikend posjeta roditelja izmijeniće njegov život i poremetiti čitav njegov svijet”, navodi se u opisu filma u kojem igraju: Vule Marković, Dubravka Drakić, Marko Baćović, Slaviša Čurović, Maja Šarenac, Marija Labudović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Od gotovo 700 prijavljenih kratkih filmova, selektori Andrej Korovljev i Inja Korać izabrali su 25 ostvarenja koja će biti prikazana na ovogodišnjem festivalu, prilagođenom situaciji u vezi sa pandemijom virusa kovid-19.

Pobjednika ove kategorije biraće tročlani žiri koji čine: Jiri Havlicek, reditelj filma „Reconstructions“ i pobjednik prošlogodišnjih Kratkih, zatim Laurent Crouzeix, direktor Clermont-Ferrand Short film festivala i Marketa, kao i Salette Ramalho, selektor kratkog programa na Curtas Vila do Conde. Pobjednik programa „Motovunski kratki“ ući će u konkurenciju za “evropski Oskar”, odnosno nagradu Evropske filmske akademije.

Bonus video: