Priče o puhu Đorđu i u audio formi

Tako će, na više od sedam sati materijala, najmlađi čitaoci (a i oni stariji koji bi mogli mnogo toga naučiti iz ove trilogije) biti u mogućnosti da tokom ovih izazovnih vremena koje obilježava promjena načina života usljed virusa korona dožive avanture vragolastog puha Đorđa slušajući audio knjige u svojim domovima.

1770 pregleda 125 reakcija 1 komentar(a)
Žarko Vučinić, Foto: Privatna arhiva
Žarko Vučinić, Foto: Privatna arhiva

Ekološka trilogija o puhu Đorđu, autora Žarka Vučinića odnedavno je dostupna i u formi audio knjiga na Jutjub kanalu nagrađivanog pisca za djecu.

Vučinić je, uz podršku Ministarstva kulture i kampanje #živimokulturu, najmlađima na novi način predstavio svoje knjige: „Čudesni svijet puha Đorđa“ i „Puh Đorđe i duhovi triftara“ i „Puh Đorđe u zamci Spiridona Ledenog“ koje je objavila izdavačka kuća „Gligorije Dijak“ iz Podgorice:

“Romani iz trilogije o puhu Đorđu su savremene ekološke bajke za djecu u koje je utkana ljubav prema bisernoj rijeci Tari, Prošćenskim planinama - mističnom predjelu okupanom rajskim bojama, legendama predaka i iskonskom životu gorštaka - putokazu za bolje sjutra svih nas pod kapom nebeskom. To su avanturističke priče o najvećoj tajni na svijetu - prirodi, te beskrajnim nitima kojima nas ona veže i čuva kao jedno od svoje djece. Ključ izvojevanih pobjeda puha Đorđa i njegove družine kad neprijateljima koji žele da unište Zemlju leži u iskrenom kontaktu sa moćnim saveznicima - drvećem, najupečatljivijom prirodnom kreacijom”, navodi se u saopštenju.

Čitajući, a od sada i slušajući audio knjige čiji je narator sam pisac, djeca se upoznaju sa brojnim temama iz oblasti zaštite životne sredine na uzbudljiv i duhovit način. Tako će, na više od sedam sati materijala, najmlađi čitaoci (a i oni stariji koji bi mogli mnogo toga naučiti iz ove trilogije) biti u mogućnosti da tokom ovih izazovnih vremena koje obilježava promjena načina života usljed virusa korona dožive avanture vragolastog puha Đorđa slušajući audio knjige u svojim domovima.

Žarko Vučinić se ove godine našao i među kandidatima za nagradu “Mali princ” za najbolju knjigu za djecu objavljenu u 2019. godini, u okviru ovogodišnjeg Međunarodnog festivala za djecu “Vezeni most”, sa knjigom “Djevojčica Tara i čarobno drvo”, iste izdavačke kuće, a pored njega je za ovu nagradu nominovan i crnogorski autor Velimir Ralević sa djelom “Zubatorepati stvor” u izdanju “Pegaza” iz Bijelog Polja.

Autor trilogije i inžinjer šumarstva, Žarko Vučinić, kaže da je inspiraciju za pisanje za najmlađu publiku našao nakon što je postao otac, i poželio da djeci podari kvalitetno i edukativno štivo

Bonus video: