Priče sa balkona, priče sa Balkana

ATAK objavio poziv za međunarodni konkurs za najbolje kratke dramske tekstove

1340 pregleda 39 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Poster
Ilustracija, Foto: Poster

Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK objavljuje poziv za međunarodni konkurs “Priče sa balkona, priče sa Balkana”, za najbolje kratke dramske tekstove. Konkurs je otvoren za sve dramske autore s prostora Balkana i Evrope koji pišu na crnogorskom, srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku i u svim žanrovima.

Kratke drame treba da odražavaju stav balkanskih pisaca o temama: Balkanska vizija Evrope, povezanost i solidarnost u trenutnim okolnostima u doba pandemije, pogled na politički, socijalni, obrazovni i nacionalni smisao, subkulturu, ideološko nasljeđe balkanskih zemalja, balkanski pogled na Evropu, na probleme s kojima se mnoge zemlje susreću u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, antifašističko nasljeđe, život između Istoka i Zapada...

Nagrada za svaku od 10 najboljih drama je 500 eura, po izabranom autoru. Drama ne treba da bude duža od sedam stranica, niti da ima više od dva lica. Jedan autor može poslati samo jednu dramu.

Na imejl adresu price.sabalkana@gmail.com autori/autorke šalju dva zasebna word dokumenta. U prvom je tekst drame potpisan šifrom (bez navođenja imena autora/autorke), a u drugom naziv šifre, ime i prezime autora/autorke teksta i kontakt podaci autora/autorke koji uključuju poštansku adresu, imejl adresu i broj telefona.

Rok za slanje tekstova je 20. septembar. ATAK-ov projekat “Priče sa balkona, priče sa Balkana” podržao je Evropski fond „Culture of Solidarity Fund“, kao jedan od 29 projekata, od pristiglih 2500 iz svih evropskih zemalja.

Bonus video: