planirano od 31. jula do 22. avgusta

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art na Žabljaku i u Luštici Bay

Planirani programi za ovo ljeto pažljivo su, kako navode organizatori, osmišljeni kao spoj umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, a prikazaće širok dijapazon muzičkih žanrova

2522 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg izdanja festivala, Foto: Krsto Vulović
Sa prošlogodišnjeg izdanja festivala, Foto: Krsto Vulović

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art planirano je u periodu od 31. jula do 22. avgusta, na nekoliko lokacija širom Crne Gore. Devet muzičkih programa planirani su na već prepoznatljivoj lokaciji festivala, Crnom jezeru na Durmitoru, na UNESCO lokalitetu Stećci, kao i na novoj primorskoj sceni festivala - Luštica Bay.

"Umjetnička platforma Wild Beauty Art nastala je na inicijativu tima KotorArta, nakon gotovo dvije decenije realizovanja ovog festivala od državnog i međunarodnog značaja koji pruža aktivni doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije sa kvalitetnim i jedinstvenim umjetničkim i kulturnim sadržajem. Prošlog ljeta uspješno je realizovano prvo izdanje Wild Beauty Arta, sa idejom da se prirodne ljepote Crne Gore predstave ne “samo” jednoznačno, kao mjesta neponovljive prirode, već i kao prostori za vrhunske umjetničke kreacije", podsjećaju organizatori.

Planirani programi za ovo ljeto pažljivo su, kako navode, osmišljeni kao spoj umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, a prikazaće širok dijapazon muzičkih žanrova. U naredne četiri ljetnje sedmice, svakog vikenda su planirani programi sa džezom, world muzikom, popularnim melodijama, ali i umjetničkom muzikom. Održavanje centralnih događaja planirano je petkom u 18h na Crnom jezeru i subotom u 21h u Luštici Bay. Festival počinje u petak 31. jula pored Crnog jezera nastupom sastava Ars Longa, koji čine violinista Nenad Jovanović, flautistkinja Tamara Knežević i kontrabasista Vasilije Gagović.

Svi programi Wild Beauty Arta su planirani na otvorenom prostoru, uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi se osigurala bezbjednost publike, muzičara i tima festivala, ističu iz organizacije festivala. Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Organizator, kako ističu, zadržava pravo izmjene programa u skladu sa epidemiološkom situacijom. Najnovije informacije o realizaciji programa Wild Beauty Art se mogu pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i na Internet stranici www.wildbeautyart.me

Preporučujemo za Vas