Reimagine - zamislimo naš svijet ponovo

Izložba Aleksandra Miličića biće otvorena večeras u Kotoru

“Ciklus ‘Reimagine’ vidim kao savremenu likovnu verziju Bokačovog ’Dekamerona’ - svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožeta porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku"

2319 pregleda 1 komentar(a)
Miličić, Foto: Privatna arhiva
Miličić, Foto: Privatna arhiva

Izložbu „Reimagine“ grafičkog dizajnera Aleksandra Miličića otvoriće danas u Kotoru, u Galeriji solidarnosti u 20 časova grafička dizajnerka Radmila Beća Radulović. Likovnoj publici će do 12. avgusta biti dostupan ciklus od 17 radova kojima se preispituje trenutna globalna situacija i daje osvrt na razmišljanja usljed aktuelne pandemije.

Reimagine
Reimagine foto: Privatna arhiva

“Ciklus ‘Reimagine’ vidim kao savremenu likovnu verziju Bokačovog ’Dekamerona’ - svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožeta porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku. Aleksa ide korak dalje, vizionarski, i u svojim radovima daje svoje viđenje cijele situacije koja je svijet zadesila posljednjih mjeseci i šalje poruku: Reimagine - zamislimo opet naš svijet”, zapisala je istoričarka umjetnosti Aleksandra Simeunović. Miličić je rođen u Nikšiću. Magistar je primijenjene umjetnosti i međunarodnog marketinga. Nagrađivan je na domaćim i inostranim konkursima i izlagao je u zemlji i inostranstvu.