„Slavni pirat” u izvođenju Cerovića

“Grad teatar” verečas u 21 čas emituje kompoziciju S. L. Vajsa u izvedbi i aranžmanu poznatog crnogorskog gitariste

2502 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Cerović, Foto: Mikaeos4
Danijel Cerović, Foto: Mikaeos4

Na Jutjub (YouTube) kanalu i društvenim mrežama “Grada teatra” večeras u 21 čas biće emitovana kompozicija Silvijusa Leopolda Vajsa “Slavni pirat” (“Le Fameux Corsaire”) u premijernom izvođenju i aranžmanu poznatog crnogorskog gitariste Danijela Cerovića.

“Video, sniman u festivalskim starogradskim prostorima, ujedno je najava i muzičkog izdanja novog CD-a Danijela Cerovića 'S. L. Vajs - djela za lautu u aranžmanu za gitaru Danijela Cerovića' za poznatu njemačku kuću 'Naksos', koji će upravo 14. avgusta biti dostupan svjetskoj javnosti. Ovo je ujedno i ovogodišnja video-produkcija muzičkog programa XXXIV festivala. Autor videa je fotograf Slaven Vilus. Video-produkcija kompozicje 'Slavni pirat' festivala 'Grad teatar' ujedno je i svjetska premijera Vajsove sonate u Cerovićevom aranžmanu i izvođenju. Album je snimljen u aprilu 2019. godine u Kanadi, a izdanje je producirao Norbert Kraft. Ovaj Cerovićev album dobio je recenziju u avgustovskom izdanju uglednog belgijskog magazina za kulturu i umjetnost 'Stretto'. Ocijenjen je kao album 'muziciranja tople intimnosti'. Projekat je podržalo i Ministarstvo kulture Crne Gore”, saopštili su iz ‘Grad teatra’.

Danijel Cerović (1979) nagrađivani je muzičar i jedan je od istaknutijih umjetnika na međunarodnoj sceni klasične gitare iz svoje generacije.

Video će biti dostupan putem Jutjub kanala i kanala društvenih mreža i nakon premijernog izvođenja.

Bonus video: