Ivana Radovanović na koloniji Galičnik

Crnogorska umjetnica predstaviće se zajedno s još devet makedonskih i osam svjetskih umjetnika od 15. do 25. avgusta

985 pregleda 1 komentar(a)
Ivana Radovanović, Foto: Privatna arhiva
Ivana Radovanović, Foto: Privatna arhiva

Umjetnica Ivana Radovanović iz Crne Gore učestvovaće s još devet savremenih makedonskih i osam međunarodnih umjetnika na 31. likovnoj koloniji Galičnik koja će se održati u dvije sesije i uz online učestvovanje od 15. do 25. avgusta ove godine.

Nenad Tonkin, Jana Jakimovska, Shqipe Mehmeti, Borce Bogoevski, Tanja Ristovska, Zoran Sekerov, Igor Tanevski, Ana Trajkovska i Ana Ivanovska devet su makedonskih umjetnika koji će biti učesnici 31. izdanja Umjetničke kolonije Galičnik. Na njihov prijedlog, zbog situacije s virusom KOVID-19, na internetu će učestovati isti broj međunarodnih umjetnika - pa će pored Radovanović na ovoj koloniji biti i autori poput Zhanghonga Liaoa iz Kine, Burima Muftiu s Kosova, Tarlana Lotfizade iz Irana, Slobodana Radojkovića i Marine Marković iz Srbije, Rubena Basa iz Holandije i Toma Luitena iz Belgije. Organizatori ovog važnog umjetničkog događaja objašnjavaju da ovaj koncept omogućava održavanje međunarodnog ugleda manifestacije, a ujedno pruža priliku za još dublju saradnju domaćih i međunarodnih autora.

Uvjereni su da prednost novih tehnologija omogućava u takvim kriznim vremenima održati kulturne događaje prepoznatljivim u svijetu, a internetske platforme su tu da omoguće prisni virtualni kontakt s međunarodnim umjetnicima koji će se predstaviti pred domaćom publikom.

Bonus video: