Party Bus manifestacija veća nego ikad

Od 22. avgusta do 21. septembra svirke, rok kulturni događaji i podizanje ekološke svijesti

1731 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih izdanja Party Bus, Foto: Vijesti
Sa jednog od prethodnih izdanja Party Bus, Foto: Vijesti

Ove godine gotovo svi veći ljetnji muzički festivali u Crnoj Gori otkazani su zbog pandemije koronavirusa, pa ni Lake fest nije izuzetak, ali je makar Party Bus preživio.

Ovogodišnje izdanje kreće 22. avgusta iz Spuža i tokom avgusta i septembra obići će šest opština - Podgoricu, Nikšić, Danilovgrad, Plužine, Kolašin i Bar. „Umjesto održavanja tri koncerta, kako je bilo prethodno, sad ćemo imati set događaja, prije muzičkih, ali i onih koji se bave rok kulturom i ekologijom. Imaćemo izložbe rok postera, promocije knjige ‘Nikšićka rok poezija’, kao i svirke“, saopštili su organizatori.

Kako su kazali, Party bus predstavlja idealnu promociju rok kulture, kao i turističkih potencijala Crna Gore i afirmaciju umjetničkog.

„Cilj projekta je i da se naglasi ekološka komponenta, jer trend u svijetu je da eko-festivale prati specifična ciljna grupa sa svih meridijana. Zato ćemo ove godine značajan dio aktivnosti usmjeriti na to“, najavili su organizatori Party busa.

U Spužu, na obali Zete, 22. avgusta nastupiće Stefan Pantović, a dva dana kasnije u centru Kolašina Bojan Minić i Nenad Lalović. U barskom Centru za kulturu 28. avgusta biće izložba rok postera i simbolično zasađena maslina. Istog dana u Podgorici održaće se promocija knjige „Nikšićka rok poezija” i nastup Veljka Vučurovića. U Plužinama će 14. septembra biti otvorena izložba rok postera i organizovana svirka.

Na Krupačkom jezeru, mjestu Lake festa, 16. septembra biće organizovana akcija čišćenja i sadnja sadnica. Za Dan opštine Nikšić, 18. septembra, zakazana je svirka Ivana Ivanovića, dok se akcijom sađenja sadnica u Podgorici, 21. septembra završava Party bus. Ulaz na događaje je besplatan.

Bonus video: