Mido Kapetanović gost HSF-a

Organizatori će otkriti plakat za ovogodišnje izdanja, a zaokružili su spisak gostiju

1456 pregleda 0 komentar(a)
Hercegnovski strip festival, Foto: Hercegnovski strip festival
Hercegnovski strip festival, Foto: Hercegnovski strip festival

Izložba plakata Hercegnovskog strip festivala i radionica stripa umjetnika Nikole Ćurčina održaće se u petak od 9 do 11.30 časova na Pjaci od kina u okviru programa “Otvoreni kotorski trgovi”, saopštili su organizatori.

Među izloženim radovima premijerno će se naći i plakati rađeni za ovogodišnje 14. izdanje HSF-a koje će se održati od 4. do 9. septembra, a listi već potvrđenih gostiju pridružila se još jedna regionalna strip zvijezda - Midhat Mido Kapetanović, dodaju iz ove manifestacije.

Kapetanović je rođen 1976. godine u Sarajevu gdje se, nakon studija na Arhitektonskom fakultetu, počeo baviti dizajnom, koncept artom i radom u multimedijalnoj industriji. Mnogi projekti iz oblasti filma, TV-a, gejminga i pozorišta djela su kojima se može pohvaliti. Radio je ilustracije za dječije knjige i slikovnice, kao i mnoge naslovne strane za magazine i knjige uz storiborde za filmsku i TV produkciju. U posljednje vrijeme radi na svom projektu “Medvjeđa carica” koji je u procesu izdavanja u nekoliko jezičnih verzija, kao i mnoge strip projekte za strane izdavačke kuće.

Uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa, gostovanje na ovogodišnjem izdanju HSF-a potvrdili su dobitnik Ajzner nagrade Glen Fabri, dvostruki dobitnik Emija i zvanični ambasador festivala Vilijam Simpson, kao i druge strip zvijezde Artjom Trahanov, Esad Ribić, Mirko Čolak, Milorad VIcanović Maza i drugi. Predavanje u sklopu festivala će održati i direktor Bum Festa i Sankt Peterburga, te crnogorski teoretičar stripa Luka Rakojević.

Bonus video: