Koncert i književno veče otvaraju 33. Barski ljetopis

Gitarista Danijel Cerović, violinistkinja Mirka Šćepanović i violončelista Dmitrij Prokofjev nastupaju u 20 časova ispred Dvorca kralja Nikole

2814 pregleda 44 reakcija 1 komentar(a)
Danijel Ceerović, Foto: Miodrag Marković
Danijel Ceerović, Foto: Miodrag Marković

Ovogodišnji „Barski ljetopis“ biće otvoren danas muzičkim i književnim programom, na platou ispred Dvorca kralja Nikole. Koncert klasične muzike poznatog crnogorskog klasičnog gitariste Danijela Cerovića, violinistkinje Mirke Šćepanović i violončeliste Dmitrija Prokofjeva počinje u 20 časova.

Nakon toga, na repertoaru je promocija knjige “Između polova” Stefana Đukića, u 21.30 časova.

“Otvaranje, kao i svi programi u nastavku, održaće se u skladu sa svim mjerama i preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela Vlade Crne Gore. Programima će moći da prisustvuje do 100 gledalaca na otvorenom, uz poštovanje propisane mjere fizičke udaljenosti. Publici će biti obezbijeđena propisna distanca u gledalištu, kao i dezinfekciona sredstva, dok je poštovanje propisane distance i nošenje maski obaveza svakog pojedinca”, navode organizatori u saopštenju.

Koncert „Solo, duo, trio“: Danijel Cerović, Mirka Šćepanović i Dmitrij Prokofjev podrazumijeva program sačinjen od četiri kompozicije poznatih autora: “Tamna noći” autora Žarko Mirković, ”Terzetto za violinu, violončelo i gitaru” N. Paganinija, Šest balkanskih minijatura „Za svjetski mir“ Dušana Bogdanovića i Šest rumunskih igara Bele Bartoka.

„Između polova“ Stefana Đukića je zbirka 32 putopisne kolumne pisane tokom dvije godine putovanja na četiri kontinenta, u 19 država, a koje su objavljivanje u Nezavisnom dnevniku “Vijesti”, u sklopu dodatka “Magazin”. Kolumne obuhvataju teme iz kulture, istorije, filozofije, politike, muzike i drugog. Moderatorka na književnoj večeri biće Milena Đukić.

Ovogodišnje, 33. izdanje festivala trajaće do 27. septembra. Cjelokupni program je finansiran sredstvima Opštine Bar i Ministarstva kulture.

Bonus video: