Svijet filma za najmlađe

Publikacija je posvećena najmlađoj populaciji kao budućim poklonicima filmske umjetnosti, kako bi stekli osnovna znanja o filmu, fotografiji, crtanim filmovima, bioskopima i kinoteci, navode organizatori

805 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Publikacija “Otkrijte svijet filma”, koju je Crnogorska kinoteka realizovala u partnerstvu sa Cadmus Cineplexom, biće predstavljena danas u 12 časova, u Podgorici, u Atrio Concept House. U okviru događaja biće prikazan i animirani film jugoslovenskog oskarovca Dušana Vukotića “Krava na mjesecu”.

Publikacija je posvećena najmlađoj populaciji kao budućim poklonicima filmske umjetnosti, kako bi stekli osnovna znanja o filmu, fotografiji, crtanim filmovima, bioskopima i kinoteci, navode organizatori. Prisutnima će se na promociji, koja je dio manifestacije Dani evropske baštine 2020, obratiti: direktor Crnogorske kinoteke Andro Martinović, marketing menadžerka i portparolka Cadmus Cineplexa Jelena Balabušić i menadžerka za programske politike i planiranje u Filmskom centru Sanja Jovanović.

Priručnik je, ističu autori, nastao iz želje da se djeca svih uzrasta, najprije preko crtanih filmova, upoznaju i sa drugim vrstama filmova za koje će više interesovanja steći tokom odrastanja.

Dani evropske baštine predstavljaju zajedničku inicijativu Savjeta Evrope i Evropske komisije, a najrasprostanjeniji su kulturni događaji u kojima učestvuju akteri širom Evrope.

Izdavači publikacije su: Crnogorska kinoteka, JU Narodna biblioteka Budva, Lovćen film d.o.o i NVU Primorska Budva.

Bonus video: