“Planeta 7693” nagrađena u Varšavi

Projekat je osvojio besplatno učešće na sljedećem izdanju Kids Kino.Lab programa posvećenom razvoju scenarija

1603 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poster
Foto: Poster

Crnogorski filmski projekat “Planeta 7693” reditelja Gojka Berkuljana, prema scenariju Ane Vujadinović, a čiji je producent Marko Jaćimović, nagrađen je na prestižnom Kids Kino Industry forumu u Varšavi. Projekat je osvojio besplatno učešće na sljedećem izdanju Kids Kino.Lab programa posvećenom razvoju scenarija.

„Planeta 7693“ selektovana je za zvanični pitching program ovogodišnjeg izdanja Kids Kino Industry 2020. među ukupno 26 projekata. Ovaj program u fokus stavlja filmove za djecu i omladinu, a prvi put je realizovano onlajn putem usljed pandemije virusa korona.

“U prigradskom naselju, u veoma zanimljivom komšiluku, živi osmogodišnji dječak Luka, sa roditeljima i sestrom. Priča se odvija tokom jednog nesnosno vrućeg i ljepljivog ljetnjeg raspusta. Njihova porodica je prilično harmonična i složna, roditelji su na svoju djecu prenijeli ljubav prema naučnoj fantastici, kultnim knjigama i filmovima SF sadržaja. Samim tim, Lukina mašta je više nego živopisna. Kada dođe do turbulentnog perioda, koji biva izazvan majčinim gubitkom bebe u već naprednoj trudnoći, dolazi do nerazumijevanja, mimoilaženja i velikih svađa unutar porodice. Luka, ostavljen od svih ukućana, svoju usamljenost kanališe tako što se prepušta fikciji”, ističe se u sinopsisu filma koji je ranije podržan za razvoj scenarija i projekta od Filmskog centra Crne Gore, kao i na konkursu za filmove za djecu i omladinu koji su prvi put organizovali Ministarstvo kulture Crne Gore i Filmski centar.

Bonus video: