DRI će izvršiti reviziju rada CNP-a

Caušević navodi da je DRI jedina pokazala interesovanje za probleme zaposlenih CNP-a koji su se žalili na, kako navodi, dugogodišnje nedomaćinsko i neprofesionalno rukovođenje tom institucijom kulture

1858 pregleda 2 komentar(a)
Crnogorsko narodno pozorište, Foto: Duško Miljanić
Crnogorsko narodno pozorište, Foto: Duško Miljanić

Državna revizorska institucija (DRI) izvršiće reviziju rada Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP), saopštila je Sindikalna organizacija tog pozorišta.

Tvrde da je DRI jedina pokazala interesovanje za probleme zaposlenih CNP-a koji su se žalili na, kako je saopšteno, dugogodišnje nedomaćinsko i neprofesionalno rukovođenje tom institucijom kulture.

"Reprezentativna Sindikalna organizacija Crnogorskog narodnog pozorišta je dana 23.09.2020.godine, zabrinuta za budućnost ove eminentne Ustanove usljed dugogodišnjeg nedomaćinskog i neprofesionalnog rukovođenja istom, uputila zahtjev Državnoj revizorskoj instituciji da, u skladu sa svojim nadležnostima, izvrši reviziju u Crnogorskom narodnom pozorištu i primi na razgovor predstavnike sindikata. Hitrije od drugih institucija kojima smo se obraćali, Državna revizorska institucija na čelu sa članom Senata DRI, gospodinom Branislavom Radulovićem, primila je dana 09.10.2020.godine, na razgovor delegaciju Sindikalne organizacije u sastavu: Mihailo Caušević, Ana Vukotić i Ana Vujošević. Razmjena mišljenja na temu problema sa kojima se suočavamo i koji su nas potakli da podnesemo zahtjev za reviziju ulili su vjeru da će ova institucija, revnosno postupiti kada je u pitanju pokretanje postupka revizije, kako je to učinila i kada je u pitanju zahtjev za prijem naših predstavnika", navodi predsjednik Sindikalne organizacije CNP-a Mihailo Caušević.

Očekuju da će DRI svojim djelovanjem dati doprinos "budućem zakonitom i efikasnom postupanju" CNP-a i "unaprjeđenju sposobnosti menadžmenta" te ustanove da uspješno ostvaruje svoju funkciju i poslovanje.

"Zahvalni na prijemu, vjerujemo u sve mehanizme koje je moguće pokrenuti za utvrđivanje tačnosti poslovanja Crnogorskog narodnog pozorišta", zaključuje Caušević u saopštenju.

Bonus video: